Românii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. În ce condiții trebuie să le schimbe și cei care au deja

Românii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. În ce condiții trebuie să le schimbe și cei care au deja

Românii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. În ce condiții trebuie să le schimbe și cei care au deja

Românii care locuiesc la bloc și sunt racordați la sistemul central de termoficare trebuie să-și monteze repartitoare pentru căldură până la sfârșitul anului, potrivit unei ordonanțe publicate în Monitorul Oficial.

Cei care au deja montate repartitoare care nu pot fi citite de la distanță trebuie să le înlocuiască până la 1 ianuarie 2027, potrivit ordonanței.

CITEȘTE ȘI: Viața bate filmul la Muzeul de Artă din Timișoara: muzeografii sunt confundați cu electricienii, iar istoria se rescrie pentru că… banii vin de la CJT

„În imobilele de tip condominiu și în clădirile mixte racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă centrală de încălzire sau de răcire este obligatorie montarea contoarelor individuale până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit”, se arată în textul ordonanței.

„În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit”, mai spune textul, conform digi24.ro.

„Contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică care nu pot fi citite de la distanță, dar care au fost deja instalate, se modernizează astfel încât să poată fi citite de la distanță sau se înlocuiesc cu dispozitive care pot fi citite de la distanță până la 1 ianuarie 2027, cu excepția cazurilor în care asociațiile de proprietari demonstrează că acest lucru nu este rentabil”, se mai arată în ordonanță.

Măsura trebuia să intre în vigoare încă de anul trecut, dar a fost amânată cu un an de Camera Deputaților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Românii, obligați să-și pună repartitoare pentru căldură. În ce condiții trebuie să le schimbe și cei care au deja

  1. Povesti. Locatarii nu își permit sa plătească factura de căldură și cine ar avea bani sa le cumpere, nu exista in toată Europa atitea milioane de robineți termostatati și contoare de calorifer cite ar fi necesare. Nu mai vorbesc de timpul necesar sa fie montate.

  2. Repartitoare pentru frig?De altfel,cu repartitoare unii au platit caldura si cand aceasta nu era furnizata,doar pt ca batea soarele pe calorifer!Din moment ce facturarea caldurii oricum se va face tot pe baza contorului existent la intrarea in bloc,care este rostul acestor repartitoare?E nevoie de bani pentru firmele de partid?De acord daca suma acestor repartitoare este egala cu ce indica acel contor general,dar asta nu se va intampla niciodata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *