Românii din Italia pot primi 780 de euro ajutor de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Executivul italian a decis să acorde o alocație de 780 de euro lunar familiilor care trăiesc sub pragul sărăciei, inclusiv imigranții care au permis de ședere valid. Prin urmare, un număr mare de români se vor încadra în categoria celor care vor beneficia de acest ajutor.

Alocația de 780 de euro urmărește să combată sărăcia și urmează să intre în vigoare de la 1 aprilie 2019, iar de aceștia bani vor beneficia în jur de 5 milioane de persoane, Legea prevede că beneficiarii acestei alocații pot primi până la 780 de euro lunar, timp de 18 luni, perioadă în care sunt obligați să încerce să se angajeze.

Persoanele care doresc să obțină această alocație, trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să fie cetăţean italian sau să locuiască legal în Italia de cel puţin zece ani, să aibă un venit de sub 9.300 de euro pe an şi să nu deţină active imobiliare cu o valoare de mai mare de 30.000 de euro, scrie Medifax citând presa italiană.

Autorităţile au anunţat că vor efectuate verificări dure pentru a preîntâmpina fraudarea sistemului, cei prinşi că au încercat să obţină ilegal aceste beneficii riscând între 2 şi 6 ani de închisoare, scrie libertatea.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns