Românii de vestul țării se pot vaccina și în Ungaria

Românii de vestul țării se pot vaccina și în Ungaria

Ungaria oferă, începând de vineri, posibilitatea de vaccinare împotriva coronavirusului pentru persoanele care locuiesc în zonele de frontieră ale ţărilor vecine – a anunţat portalul koronavirus.gov.hu.

Pe acest portal al guvernului se precizează că executivul a anunţat cu o săptămână în urmă că va creşte în continuare protecţia Ungariei împotriva epidemiei de coronavirus şi va extinde cercul celor vaccinaţi asupra celor care trăiesc în apropierea graniţelor ungare, indiferent dacă sunt sau nu cetăţeni maghiari, cu scopul de a proteja populaţia Ungariei şi pe maghiarii din străinătate, scrie hirado.hu.

Locuitorii din Ucraina Subcarpatică pot primi vaccinul la puncte de vaccinare amenajate, sau în autobuzele special amplasate la anumite puncte de trecere a frontierei, precum şi la punctele de vaccinare ale spitalelor din apropierea graniţei, unde doritorii vor fi transportaţi de la frontieră cu autobuze speciale.

Cei sosiţi din celelalte ţări vecine – România, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Austria – pot fi vaccinaţi la punctele de vaccinare ale spitalelor desemnate în acest scop.

Se atrage atenţia celor care intenţionează să fie imunizaţi în Ungaria să îşi aducă paşaportul, documentele personale şi un document oficial care atestă domiciliul lor, conform stiripesurse.ro.

Foto: The Debrecen Sun


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns