Românii cumpără arme letale de pe Internet

Circa 100 de arme de foc deținute în mod ilegal de cetățeni români sunt confiscate anual de către poliție, potrivit unui raport al Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC).

Deși nu există încă date statistice la nivel național, este posibil ca o parte din aceste arme să fi fost procurate prin intermediul site-urilor din dark web.

O analiză asupra ameninţărilor referitoare la traficul ilegal de arme de foc, realizată de către EUROPOL, arată că internetul devine un mediu intens utilizat pentru comerţul ilegal cu arme de foc, ca urmare a caracterului anonim al tranzacțiilor. Traficanții de arme folosesc sisteme menite să le protejeze identitatea reală.

Reprezentanții Centrului pentru Studii de Justiție și Securitate și cei ai companiei Bitdefender au organizat marți, 7 iulie 2015, un workshop destinat îmbunătățirii cooperării inter-instituționale în România și identificării posibilităților de cooperare între sectoarele public și privat, la care au participat reprezentanți ai Oficiului pentru Programe de Criminalitate Cibernetică al Consiliului Europei (C-PROC), Inspectoratului General al Poliției Române, Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Ministerului Justiției, Ministerului Public, Ministerului Apărării Naționale, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic din România. Evenimentul a fost găzduit de reprezentanța Comisiei Europene în România.

playtech.ro

0 Comments

No Comment.