Românii cu datorii la Fisc pot ajunge pe internet. Anunţul preşedintelui ANAF

Lucian Heiuș, consilier superior în cadrul DGRFP Timișoara, numit secretar general al Ministerului Finanțelor

Românii cu datorii la Fisc pot ajunge pe internet. Anunţul preşedintelui ANAF

Românii care au datorii la Fisc riscă să apară pe internet, susţine preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„Din această lună este prima dată când noi, ANAF-ul, o să publicăm o listă cu societățile bune platnice și practic o să fie cumva o recunoaștere a lor a celor care-și declară și își achită impozitele și taxele la timp.

Pot să vă spun ca și domenii de activitate cu pondere importantă în veniturile pe care le realizăm este industria tutunului, este partea de energie, este construcția de autovehicule.

Legat de persoanele fizice, avem o altă problemă.

Cu câțiva ani în urmă, știți că se publica și o listă a rușinii, a persoanelor fizice, dar din cauza condițiilor de securitate a codului numeric personal, a datelor de pe buletin, ni s-a interzis ca să mai facem această publicare a persoanelor fizice.

Mi-aș dori și cred că o persoană, fie juridică, fie fizică, care nu-și achită impozitele și taxele fiind bani publici, nu cred că ar trebui să se încadreze sub un secret fiscal.

Fiecare român ar trebui să știe cine își plătește și cine nu-și plătește impozitele și taxele”, a spus preşedintele ANAF subliniind că ajutorul din partea persoanelor cu influență este binevenit.

CITEȘTE ȘI: Drumuri asfaltate, piste de biciclete și stații de încărcare pentru mașini electrice. Proiecte aprobate pentru finanțare într-o comună timișeană

„Dacă oricare din aceste persoane dorește să vină, să facem împreună un mesaj, să mergem chiar la o emisiune și să discutăm despre aceste noi profesii care au apărut și despre modul în care el își declară și își plătește, da, sunt foarte deschis să fac acest lucru.

Eu nu văd Fiscul ca o alergare permanentă a inspectorului după cel care face evaziune fiscală.

Eu îmi doresc ca noi, ca Fiscul, să aibe foarte multe acțiuni care se ducă la creșterea conformării voluntare, să conștientizăm și pe agenții economici, dar și pe persoanele fizice care obțin venituri din diverse activități, diverse surse, că trebuie să declare, trebuie să plătească”, a mai explicat preşedintele ANAF, Lucian-Ovidiu Heiuș, citat de antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *