Românii care pleacă în minivacanţa de 1 Mai au luat cu asalt vămile din vestul ţării!

masini la vama

Mii de români care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în afara ţării au aglomerat punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria, informează observator.tv.

Astăzi, la vama Nădlac II se formaseră coloane de maşini, iar timpii de aşteptare pentru controlul documentelor au crescut la peste o oră.

Potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră  care monitorizează traficul, la graniţa cu Ungaria au crescut timpii de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară.

La Punctul de Trecere a Frontiereri (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, se înregistrau la orele prânzului coloane de maşini şi se aşteaptă mai mult de o oră pentru tranzitare. Aici au fost deschise cinci artere de ieşire pentru autoturisme şi autocare, faţă de două în mod obişnuit.

”În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Ungaria a crescut, datorită zilelor libere mulţi alegând să plece în excursii în afara ţării.

Au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Timpii de aşteptare au crescut la toate punctele de la graniţa cu Ungaria. La Borş (Bihor), unde s-au deschis şapte artere de ieşire, şoferii sau în coloană cel puţin 30 de minute.

La Urziceni (Satu Mare) sunt două benzi de ieşire şi se aşteaptă 30 de minute, la fel şi în cazul PTF Petea (Satu Mare), unde se lucrează pe o arteră de ieşire dedicată traficului uşor.

Și la Vama Cenad au fost deschise trei benzi la ieșire, respectiv trei benzi la intrarea în țară.

În cursul după-amiezii, măsurile pentru fluidizarea traficului au început să dea rezultate, timpii de așteptare scăzând ușor.

Majoritatea celor care pleacă din ţară aleg destinaţii apropiate, precum Ungaria sau Austria.

Anul trecut, în perioada minivacanţei de 1 Mai (28 aprilie – 1 mai), au trecut frontiera cu Ungaria, prin judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, peste 190.000 de persoane, din care aproximativ 145.000 cetăţeni UE şi 45.000 cetăţeni non UE, dar şi peste 70.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de frontieră din vestul ţării au fost PTF Nădlac II, cu peste 70.000 de persoane, şi PTF Borş, cu peste 57.000.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Românii care pleacă în minivacanţa de 1 Mai au luat cu asalt vămile din vestul ţării!

  1. Cum adica „au luat cu asalt vămile din vestul ţării” – ce, au ceva de vamuit la iesirea din tara? In textul articolului, mai jos, scrie corect ca de fapt este vorba de punctele de trecere de frontiera. Aceeasi Marie, cu altta palarie…

Lasă un răspuns