Fără grătare în parcurile Timișoarei!

gratar

Odată cu apropierea zilei de 1 mai, cetăţenii urbei se bucură de o binemeritată minivacanţă, iar o bună parte a lor vor ieși la picnic. Pentru aceasta, Primăria Timişoara face cunoscut faptul că activităţi de picnic, dar fără aprinderea focului, se pot desfăşura în Parcul Carmen Sylva (Doina), Parcul Uzinei şi Parcul Karlsruhe (Bihor).

Legea nr. 54 din 19 martie 2012 reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale. Aceasta are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic. picnic 2

Direcția de mediu din cadrul Primăriei Timișoara reamintește publicului câteva dintre îndatoririle persoanelor fizice care desfăşoară activitatea de picnic, şi anume: să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor; să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate; să depună selectiv deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea selectivă; să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă; să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective; să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat; să parcheze autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop; să folosească pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice doar locurile special amenajate; să nu folosească produse de igienă personală la o distanţă mai mică de 30 de metri faţă de cursurile de apă; să nu spele obiectele care au deservit activităţii de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic sau a zonei indicate pentru activităţile de picnic.

Împrăştierea pe sol a apei uzate rezultate în urma activităţii de picnic sau vărsarea acesteia în apele din vecinătatea zonei special amenajate pentru activităţile de picnic ori a zonei indicate pentru activităţile de picnic sunt interzise.

De asemenea, amatorii de ieșiri la iarbă verde ar trebui să țină cont și de următoarele prevederi legate: să nu hrănească animalele sălbatice; să nu îndepărteze, să nu rănească ori să nu distrugă plantele, animalele, rocile sau orice alte elemente ale cadrului natural şi/sau construit; să nu posteze semne sau mesaje; să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, viaţa sălbatică sau alţi vizitatori; să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate; să respecte ordinea publică şi bunele moravuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare; să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate pentru activităţile de picnic şi/sau a zonelor indicate pentru activităţile de picnic. Nerespectarea prevederilor prezentei legi se sancţionează cu amendă de până la 3.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns