Românii au votat Destinaţia Turistică a anului 2022. Oraşul care a câştigat marele premiu

Românii au votat Destinaţia Turistică a anului 2022. Oraşul care a câştigat marele premiu

Destinația Anului 2022 a ajuns la ultima etapă în categoria City Break: finala națională. Cele 3 destinații câștigătoare ale fazei pe regiuni istorice (Brașov, Târgoviște, Iași) au fost pe rând vizitate de Gianina Corondan și echipa Destinația Anului, surprinzându-le povestea și atracțiile.

A urmat jurizarea, în care Dragoș Anastasiu, Felix Tătaru și Dana Gonț, au acordat 1/3 din punctajul total. Trei criterii au stat la baza jurizării: (1) atractivitatea obiectivelor și experiențelor turistice din destinație, (2) implicarea comunității și (3) puterea brandului de destinație. Iar votul publicului a contat pentru 2/3.

Astfel, platforma www.destinatiaanului.ro a contabilizat o sută de mii de voturi pentru a desemna Destinația Anului 2022 în România dintre orașele câștigătoare ale fazei pe regiuni istorice. Mobilizarea a fost foarte puternică, rezultatul a fost strâns.

În finală au intrat Braşov, Iaşi şi Târgovişte, oraşele fiind alese în urma a 50.000 de voturi.

Pe baza punctajului total calculat, în acest an titlul de Destinația Anului în România la categoria City Break merge la IAȘI. Juriul a avut o altă preferință, una intens discutată între cei trei. Până la urmă, balanța votului juriului a înclinat spre Braşov, care castigă trofeul de Destinatia Anului 2022 în România – Premiul Juriului la categoria City Break.

CITEŞTE ŞI: Rezultatele Bacalaureat 2022 au fost publicate. Vezi listele cu notele candidaților din județul Timiș

Târgoviște, cea de-a treia finalistă a etapei naționale, rămâne în posesia trofeului Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, trofeu câștigat la etapa regională.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns