România revine la normalitate de la 1 iunie. Astăzi, comitetul interministerial se reuneşte pentru a pregăti relaxarea restricţiilor

Cîțu amenință cu ruperea Coaliției din cauza bugetului: Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe

De la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, a anunțat la începutul lunii premierul Florin Cîțu, fără a da detalii despre restricțiile ce ar putea fi eliminate sau relaxate începând cu acea dată. Astăzi, comitetul interministerial care se ocupă de această revenirea la normalitate se reuneşte de la ora 16:00.

Comitetul interministerial este condus de premier, ca preşedinte, şi de secretarul general al Guvernului, ca vicepreşedinte. În exercitarea atribuţiilor, Comitetul emite instrucţiuni de implementare şi elaborează rapoarte şi analize.

Din acest comitet fac parte: Ministerul Finanţelor, Minsterul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Cercetării, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Secretariatul General al Guvernului, CNCAV, DSU şi INSP.

Ministerele sunt reprezentate la nivel de ministru sau secretar de stat desemnat, în cazul în care şedinţele Comitetului sunt prezidate de vicepreşedinte, iar celelalte instituţii de conducătorii lor.

La lucrările Comitetului pot participa, ca invitaţi, instituţii publice cu atribuţii şi competenţe în gestionarea pandemiei de COVID-19, respectiv în desfăşurarea pregătirilor pentru revenirea la normalitate, începând cu 1 iunie, dar şi structuri asociative ale administraţiei publice.

„Comitetul are ca scop stabilirea, coordonarea şi monitorizarea aplicării măsurilor pentru pregătirea revenirii României la normalitate de la 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19”, prevede decizia de înfiinţare publicată în Monitorul Oficial.

Premierul Florin Cîţu: Reîntoarcerea României la normalitate începe cu 1 iunie

În 5 aprilie, premierul Florin Cîţu a susţinut o conferință de presă, în care a anunţat că România ar putea începe să revină la normalitate începând cu 1 iunie. Tot atunci, el a anunțat înfiinţarea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, care să pregătescă, de la 1 iunie, revenirea la normalitate

„Voi anunţa constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate. Acesta este prima bornă pe care o punem pentru a reveni la normalitate”, a declarat atunci prim-ministrul.

Eventuala relaxare, de la 1 iunie, şi condiţiile în care ar urma să aibă loc sunt centrate, însă, în jurul unui singur lucru: procesul de vaccinare.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns