România, pe locul 2 în topul celor mai fericite țări din UE

Fericirea ne face mai rezistenţi la viroze şi COVID-19 (studiu)

România, pe locul 2 în topul celor mai fericite țări din UE

România s-a clasat pe locul al doilea ca cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, după cum arată noile cifre Eurostat.

România s-a clasat pe locul doi ca cea mai fericită țară din UE, alături de Polonia și Finlanda. Toate au obținut un scor de 7,7 din zece puncte, scrie antena3.ro.

Potrivit celui mai recent sondaj Eurostat, Austria a obținut un scor de 7,9 din 10 privind indicatorii de calitate a vieții.

Eurostat a explicat că obiectivul sondajului său a fost captarea tendințelor în ceea ce privește starea subiectivă de bine a cetățenilor europeni.

S-a subliniat că cetățenii UE au prezentat în general un nivel semnificativ de satisfacție cu viața lor, acordând o medie de 7,1 puncte din 10.

CITEȘTE ȘI: Sărbători, datini, folclor! Spectacol extraordinar la Timișoara

În a 2-a parte a clasamentului se află Italia, Spania și Franța, cele trei mari puteri economice din Uniunea Europeană. Toate au obținut un scor care nu a trecut de 7,1%.

Germania s-a dovedit a fi una dintre cele mai nefericite țări din sondaj, devansând doar Bulgaria, cu un scor de 6,5%.

Factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au avut un impact asupra satisfacției generale a respondenților la sondaj cu privire la viața lor, mai degrabă decât simpla bogăție.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “România, pe locul 2 în topul celor mai fericite țări din UE

  1. E surprinzător să vezi România atât de sus în topul fericirii în UE, pe locul 2. Pe de o parte, e o veste frumoasă, dar pe de altă parte, mă întreb cum se măsoară exact fericirea. Având în vedere problemele economice și sociale cu care ne confruntăm, e greu de crezut că suntem mai fericiți decât locuitorii din Italia sau Franța.

    1. Cun se masoara fericirea? Simplu: Se masoara prin testele PISA: „fericiti cei saraci cu duhul ” (expresia o folosesc aici asa cum e ea utilizata de obicei, ca de fapt se refera la cu totul altceva decat crede marea masa)

      #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *