România înregistrează a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, după Olanda

INS: Economia României a crescut cu 5,8% faţă de semestrul I din 2021. Cui se datorează creşterea PIB

Cu războiul la graniţă şi una dintre cele mai mari inflaţii din UE, România înregistrează a doua cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană: +2,1% în trimestrul al doilea faţă de primul trimestru.

Economia României a avut a doua cea mai bună creştere economică din Uniunea Europeană, trimestru la trimestru, în T2/2022. Avansul economiei româneşti de 2,1% în T2 vs. T1 a fost depăşit doar de creşterea economică de 2,6% din Olanda, dintre ţările care au publicat informaţii privind evoluţia PIB, arată datele agregate de Eurostat, biroul european de statistică, notează Ziarul Financiar.

În medie, economia Uniunii Europene a crescut, trimestru la trimestru, cu 0,4%. Au fost şi scăderi însă: economia Poloniei a înregistrat o contracţie de 2,3%, a Bulgariei de 1,1% şi a Letoniei de 1,4%.

În ceea ce priveşte evoluţia în T2/2022 faţă de T1/2022, cu creşterea economică de 5,3%, România este în pe locul 6, împreună cu Olanda. Cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Slovenia (+8,3%), Portugalia (+6,9%) şi Ungaria (6,5%).

De asemenea, este importantă creşterea economică din Germania, de 1,5%, economia germană însemnând cirac un sfert din economia europeană. De asemenea, economia Franţei, a doua ca mărime din UE, a avansat cu 4,2% în T2/2022, faţă de acelaşi trimestru din 2021.

CITEȘTE ȘI: Din 1 septembrie, noi directori vor prelua frâiele unor unități de învățământ din Timiș

În medie, PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 4% în trimestrul al doilea din 2022, prin comparaţie cu acelaşi trimestru din 2021, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns