România, campioană UE la morți în accidente rutiere. Ce soluții are ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

România, campioană UE la morți în accidente rutiere. Ce soluții are ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

România, campioană UE la morți în accidente rutiere. Ce soluții are ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Nu există zi fără cel puțin o tragedie pe șoselele din România. Iar cea mai recentă tragedie s-a petrecut pe Drumul European E70, supranumit și „Drumul morții”.

Cinci persoane, între care trei copii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani, toți din orașul Zimnicea, au murit după ce mașina în care se aflau s-a ciocnit cu un TIR.

CITEȘTE ȘI: ”Iertați-mă, doamnelor! Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață”. George Buhnici își cere scuze, la mai bine de o săptămână după declarațiile făcute (video)

Deși suntem în secolul vitezei, țara noastră parcă bate pasul pe loc la capitolul infrastructură. Doar în primele 6 luni ale acestui an s-au produs peste 2.000 de accidente rutiere, iar peste 700 de oameni și-au găsit sfârșitul.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat, în această seară, în emisiunea „În fața națiunii”, de la Antena 3, ce soluții are statul după acest bilanț cutremurător.

Sorin Grindeanu: „Statul a rămas dator cetățeanului român”

„Cauzele sunt multiple. Una din acest dintre aceste cauze e dată de lipsa unei infrastructuri.

Eu am mai spus, chiar la dumneavoastră în emisiune, undeva la începutul anului, că indiferent de guvernare și indiferent de cine a fost ministru al transporturilor, nici n-are importanță, statul român a rămas dator cetățeanului român din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii din România.

Acum ne aflăm într-o situație, să spunem, în care foarte multe proiecte demarează, sunt finanțate, există finanțare europeană, nu că asta n-ar fi existat și în trecut, și că n-am știut cum să cheltuim și am tot fazat diverse proiecte, dar acum iată că sunt primele semne și dacă îmi permiteți, o să vi le spun, primele semne, spun eu, încurajatoare.

În primul rând, ar fi pentru prima dată când România și-ar termina banii europeni pe fostul exercițiu bugetar 2014-2021 și am termina înainte de sfârșitul anului viitor când este deadline-ul, termenul limită, am termina undeva în mai-iunie, pe transporturi, acești bani.

Tocmai de aceea noi am făcut o cerere de a se suplimenta pe ultimele luni sumele alocate din ceea ce nu cheltuie alte domenii din România.

Și tocmai de aceea am făcut această cerere undeva în jur de jumătate, încă jumătate miliard de euro, ca să putem să avem capacitatea să îi cheltuim până la sfârșitul anului viitor.

Răspunsul este mai mult ca sigur pozitiv”, a declarat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu anunță lansarea în licitaţie a contractelor pentru construcţia celor trei loturi ale autostrăzii Autostrăzii Bacău-Paşcani, în lungime de 77,39 kilometri, şi o valoare totală de 5,858 de miliarde de lei (fără TVA).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “România, campioană UE la morți în accidente rutiere. Ce soluții are ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

  1. Oare cine mai pune botul la petardele fumigene de tip Grindeanu la cîte a promis la Timișoara și rezultatele egal cu zero,de fapt îl cunoșteam deja dinainte marele Timișorean din Caransebeș a adus întotdeauna mult bine Timișoarei și Banatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *