Români condamnaţi la 10 ani de închisoare în Marea Britanie pentru transport ilegal de imigranţi. Cum au fost prinşi

Tineri arestați după ce au abuzat de o minoră

Doi români, un irakian şi un iranian au fost condamnaţi la 10 ani de închisoare fiecare, după ce au încercat să introducă ilegal în Marea Britanie mai mulţi imigranţi din Franţa. Cei patru au fost arestaţi în luna februarie pe o autostradă britanică.

Poliţia i-a interceptat pe cei patru pe autostrada M6, în Straffordshire, în timp ce transportau predau imigranţii celorlaţi doi oameni implicaţi în operaţiune. Mai multe documente din instanţă arată că organizatorul transportului era unul dintre cei doi români, pe nume Ioan Moldovan. Celălalt român, Constantin Morariu, era şoferul camionetei în care erau transportaţi imigranţii, potrivit site-ului stokesentinel.co.uk.

După ce cei doi români au preluat imigranţii din Franţa şi au traversat Canalul Mânecii, s-au întâlnit cu ceilalţi doi bărbaţi. Ei au călătorit din Coventry pentru a prelua imigranţii de la români.

Agenţii de poliţie au percheziţionat camioneta românilor şi au descoperit suma de 14.000 de lire (aproximativ 17.000 de euro) ascunsă sub un scaun, apoi, după alte verificări, au mai descoperit alţi 1.000 de lire (circa 1.300 de euro), bani despre care se crede că-i cuveneau şoferului, în schimbul transportului.

„Acest grup nu a ţinut cont de siguranţa şi bunăstarea imigranţilor. Ei doar au vrut să facă bani pe spatele lor, în timp ce ei (imigranţii) se rugau cu disperare să ajungă în Marea Britanie. Profitul este motivul acestei infracţiuni, iar în acest caz ne-am asigurat că infracţiunea nu le-a adus profit. Le-am confiscat maşina şi le-am oprit infracţiunea”, a declarat poliţia locală, scrie mediafax.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *