Româncele implicate în afaceri, tot mai multe şi mai puternice

intrunire EBW 2

Prezenţa femeilor în mediul de afaceri românesc nu este, la drept vorbind, nici pe departe pe măsura ponderii reprezentantelor sexului frumos în rândul populaţiei, dar lucrurile evoluează, ba chiar într-un ritm alert. Bunăoară, penultimul studiu Mastercard Index of Women Entrepreneurs plasa România pe locul al treisprezecelea, din 57 de state monitorizate în ceea ce priveşte implicarea femeilor în afaceri, dar ultima dintre analize arată că ţara noastră se situează pe locul al nouălea.

Cu alte cuvinte, tot mai multe românce îşi depăşesc inhibiţiile şi se implică în afaceri. Una dintre organizaţiile cele mai active în stimularea antreprenoriatului feminin este Elite Business Women, care în ultimii ani şi-a creat zece cluburi, în mari oraşe de pe tot cuprinsul României, Timişoara numărându-se printre punctele forte.

O nouă întrunire a membrelor Elite Business Women (EBW) a avut loc marţi în capitala Banatului, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, unde boardul asociației a fost reprezentat de Bianca Tudor, inițiatoarea EBW, alături de Andreea Liptak Spiridon și de două femei de afaceri bănățence, Evelin Mirabela Velciov și Mariana Faur.

Scopul întrunirii a fost schimbul de experienţă între membrele organizaţiei, care îşi propune nu doar creşterea cantitativă – numără deja circa 10.000 de femei de business înscrise – ci şi întărirea afacerilor în care sunt implicate româncele. Suportul este asigurat, de altfel, nu doar prin intermediul diseminării expertizei, ci chiar mai concret, prin finanţări acordate prin intermediul unui instrument financiar propriu, alimentat din cotizaţiile membrelor EBW. Este vorba despre un fond de investiţii atipic, constituit pe principiul marketingului prin afiliere, care poate pune la dispoziţia începătoarelor în business anumite sume de bani necesare finanţării anumitor activităţi prevăzute în planul lor de afaceri, a cărui implementare este ulterior urmărită de organizaţie.

Noutăţile din domeniul antreprenorial, perspectivele antreprenoriatului feminin românesc şi cele mai frecvente dificultăţi întâmpinate de femeile de afaceri s-au numărat printre temele discutate la Timişoara, la recenta întrunire a clubului local din cadrul Elite Business Women.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns