Românca suspectată de terorism, arestată în Italia, este sătmăreancă

romanca stat islamic

O româncă suspectată de legături cu medii islamiste a fost arestată preventiv în oraşul italian Genova, la revenirea din Tunisia, autorităţile italiene demarând procedurile pentru extrădarea sa în România.

Diana Ramona Medan are 36 de ani și este originară din Satu Mare. În România, Diana Ramona Medan a fost implicată în trafic de droguri, fiind judecată în celebrul dosar ”Noroieni”. După acel episod, Diana Ramona Medan s-a stabilit în Italia, unde s-a căsătorit cu un tunisian și s-a convertit la islamism.

SRI: Românca expulzată din Italia se afla în atenţia Serviciului din 2014 pentru legături cu ISIS

Serviciul Român de Informaţii o avea pe românca expulzată din Italia în atenţie încă din 2014, pentru activităţi de propagandă islamistă şi legături cu gruparea ISIS, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

„Românca a fost expulzată din Italia pentru legături cu adepţi ai organizaţiei teroriste Daesh (ISIS – n.r.). Aceasta a intrat în atenţia SRI la începutul anului 2014, ca urmare a activităţilor de propagandă islamistă cu conţinut extremist derulate în mediul virtual. Noi am adoptat la acea vreme măsuri corespunzătoare de monitorizare”, a declarat purtătorul de cuvânt al SRI.

Potrivit acestuia, tot în 2014, SRI a cooperat cu autorităţile din Italia în acest caz, ancheta ducând la expulzarea româncei. Revenită în ţară, Sorin Sava a precizat că împotriva femeii vor fi dispuse „măsuri specifice pentru asemenea situaţii, de către autorităţile competente”.

Diana Raamona Medan a fost extrădată în România, acum aflându-se în Cluj.

Sătmăreanca arestată în Italia este simpatizantă a reţelei teroriste Stat Islamic şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britani.

Pe site-urile islamiste, sătmăreanca posta cu numele de Diana Kauther. Pe pagina ei de Facebook, Diana a postat numeroase mesaje prin care îl glorifică pe Allah.
„Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News.

„Identificarea posibililor militanţi islamişti şi expulzarea lor din Italia înseamnă protejarea cetăţenilor italieni. În acest sens, acordăm o atenţie specială mediilor online, pentru că au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamistă. Românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie, şi ei susţinători ai reţelei teroriste Stat Islamic”, a spus Alfano.

Potrivit site-ului de ştiri PrimoCanale.it, Diana Ramona Medan în vârstă de 36 de ani a fost arestată marţi în Portul Genova (nordul Italiei), la revenirea cu un feribot din Tunisia.

Tânăra este suspectată de legături cu medii islamiste, astfel că Ministerul italian de Interne a emis un ordin pentru extrădarea sa din Italia.

Românca, găsită vinovată în trecut de trafic de droguri, a fost în Tunisia cu soţul ei, care este cetăţean tunisian. Ea a revenit în Italia pentru că locuieşte în regiunea italiană Trentino Alto Adige (nord-est).

La coborârea de pe feribot în portul din Genova, românca a fost arestată preventiv de agenţi ai Direcţiei italiene pentru Investigaţii Generale şi Operaţiuni Speciale (DIGOS). Autorităţile italiene au iniţiat procedurile pentru extrădarea suspectei în România.

„Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului” (războiul sfânt islamic – n.red), a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

Mandatul pentru extrădarea româncei, emis de ministrul de Interne al Italiei, Angelino Alfano, a fost validat miercuri de o instanţă judiciară italiană. Românca a fost apărată în instanţă de avocata Antonella Cascione.

voceatransilvaniei.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *