Robu susține că vrea o primărie corectă, dar închide ochii la concursurile cu dedicație

Înainte de a publica articolul “O șefă din primărie, dată de gol că își plantează oamenii de încredere în poziții-cheie”, i-am solicitat doamnei în cauză, Rodica Surducan, directorul general al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara (DASMT), să ne ofere un punct de vedere referitor la subiectul pe care urma să îl abordăm.

După două zile de așteptare inutilă, am publicat articolul, urmând să prezentăm clarificările șefei DASMT atunci când aceasta binevoia să ne răspundă. De fix o lună a avut nevoie Rodica Surducan pentru a elabora un punct de vedere, răspunsul dumneaei fiind – așa cum ne așteptam, de altfel, de la un membru de seamă al camarilei primarului Nicolae Robu – nimic altceva decât o bătaie de joc. Asta e tot ce poate produce șleahta din primărie: concursuri cu dedicație pentru piloși și obedienți dispuși să curețe sacourile șefilor de scame, CV-uri ținute la secret pentru a ascunde incompetența crasă, omerta instituită în relația cu mass-media.

Logoree fără efect

Discursurile patetice ale domnului Robu nu țin loc de curățenie în primărie, impostorii sunt în continuare pe poziții. Patricia Chelbu-Goje a fost angajată ilegal la Serviciul Public Creșe, iar primarul o ține în continuare în brațe, sub pretextul că șefa resurselor umane, Rodica Aurelian, o doamnă care, la rândul ei, a ajuns fraudulos în funcție, i-a garantat că totul e OK.

Noi prezentăm probe, dovezi, documente, dar tanti Rodica vine și se jură că n-a făcut nimic rău, fără să contracareze în vreun fel argumentele noastre, iar Nicolae Robu flutură în vânt “răspunsurile asumate” ale cucoanei și închide cazul.

„Case closed”, cum ar spune nemuritorul Șoric, comisarul cel prietenos cu interlopii din Piatra-Neamț. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Tot în Serviciul Public Creșe o avem pe directoarea creșei Făt-Frumos, Nineta Tenczler, al cărei curriculum vitae n-a fost făcut public nici până în ziua de astăzi, chiar dacă există o decizie definitivă a instanței de judecată care obligă municipalitatea să desecretizeze respectivul CV, ca să vedem cu toții dacă doamna în cauză are sau nu competența necesară pentru a ocupa funcția respectivă.

Iar după câteva declarații de fațadă, primarul Nicolae Robu a băgat gunoiul sub preș, sperând că lumea va uita. N-am uitat. Așa cum n-am uitat nici de concursul pentru ocuparea funcției de director general adjunct la direcția de asistență socială, acolo unde omul de încredere al directoarei Rodica Surducan, Marius Murariu (în imagine, alături de șefa sa), a concurat de unul singur prin grija protectoarei sale.

Domnul Robu n-a avut nici o reacție cu privire la acest subiect, împlântându-și capul în nisip aidoma struțului. Nu-i nimic, noi continuăm.

Întrebări punctuale…

În 6 februarie 2019, am rugat-o pe doamna Rodica Surducan să ne explice cum a fost posibil să organizeze concursul pentru ocuparea funcției de director general adjunct prin încălcarea legii. Concret, i-am scris așa distinsei doamne: “Conform anunțului nr. 15959/5.12.2018, publicat pe site-ul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, referitor la organizarea concursului pentru ocuparea funcției de director general adjunct al DASMT (funcție contractuală), candidatul trebuia să aibă <<studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în unul din domeniile: asistență socială, sociologie, psihologie, juridice>>. Dar HG 797/2017 (modificată și actualizată în 18.06.2018) pentru aprobarea regulamentelor-cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal, la articolul 13, alin. 2 din Anexa nr. 2 (adică aceea care se referă la direcția de asistență socială organizată în subordinea consiliilor locale ale municipiilor și orașelor), precizează: <<2. Candidații pentru ocuparea postului de director/director executiv trebuie (…) să fie absolvenți de studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în unul dintre următoarele domenii de licență: a) asistență socială sau sociologie; b) psihologie sau științe ale educației; c) drept; d) științe administrative; e) sănătate; f) economie sau management, finanțe, contabilitate>>. Ca atare, întrebarea noastră este: în baza cărei legi a interzis DASMT potențialilor candidați care au studii universitare în domeniile științe ale educației, științe administrative, sănătate, economie, management, finanțe sau contabilitate participarea la acest concurs?

O a doua condiție pe care o regăsim în anunțul concursului este aceea de <<studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniile administrației publice, management>>. Dar aceeași HG 797/2017 precizează, la art. 13, alin. 3: <<Pot participa la concursul organizat pentru ocuparea funcției publice de conducere de director/director executiv și absolvenți cu diplomă de licență ai învățământului universitar de lungă durată în alte domenii decât cele prevăzute la alin. (2) cu condiția să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice>>.

Așadar, în afara studiilor de masterat sau postuniversitare în domeniul administrației publice sau managementului, se putea înscrie la concurs și persoanele care aveau masterate în toate celelalte domenii prezentate la punctul 1! Întrebarea noastră este: în baza cărei legi a interzis DASMT participarea la concurs a potențialilor candidați care au absolvit studii de masterat sau postuniversitare nu în domeniul administrației publice sau al managementului, ci în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției de director general adjunct?”.

… răspuns la mișto

După fix o lună, în 5 martie, DASMT ne-a trimis un răspuns lapidar, semnat curajos “Serviciul Resurse Umane prin Compartiment Relații cu Publicul”, din care am aflat că acel concurs la care făceam referire s-a organizat în condițiile HG 286/2011 și cu respectarea prevederilor HG 797/2017.

Adică noi le demonstrăm negru pe alb, cu legislația pe masă, că au trișat, iar ei zic că totul e în regulă.

Din câte se pare, marea maestră în ilegalități Rodica Aurelian a ținut cursuri de perfecționare cu toți decidenții din primărie, pe tema “Cum să trișăm pe față cu aerul că respectăm cu sfințenie legea”…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Robu susține că vrea o primărie corectă, dar închide ochii la concursurile cu dedicație

 1. Eh, au interpretat altfel legea, si eu zic ca e mai bine asa, altfel aveau sanse si altii si cum sa te integrezi in mediul ala daca esti normal? Cine va fura in locul tau? Cine va pupa in fund sefii?
  Plus ca exista riscul sa iti vezi de treaba si chiar sa faci ceva.
  Prea riscant.
  Eu zic ca e bine asa …

 2. Bunä seara,
  S-a cam lungit aceastä ,, Poveste“ dar se pare cä nu are nici un efect asupra mizeriilor intimplate.
  In aceste cazuri,, moare si speranta ptr.corectitudine si dreptate“
  Asta este Romänia 😒

 3. Buna ziua, tot citesc cum aruncati cu noroi in cei doi directori ai DAS TM si ma intreb oare dece ?????Ati fost curios d nle ziarist si dragi cititori sa va informati ce fac acesti osmeni ??? Stiti cumva activitatea directiei ?? Eu cred ca nu pt ca daca v-ar interesa citusi de putin ati afla cum directorii merg in teren la cazuri care nu avei imaginatie ce masuri se iau pt a fi rezovate si credeti ma ca sunt rezolvate. Au luat concursul cinste dumnealor sint capabili. Va invitam dnle ziarist sa vizitati centrele din cadrul DAS , sa vedeti activitatile si dupa sa scriati un real articol. Nu minciuni si aberatii care stiu , dau bine la cititori. Nu ii laud doar vresu sa stiti ca acesti doi directori impreuna cu personalul chiar isi fac treaba si nu pot decit sa i felicit si sa le urez ani multi in functii pt ca fac cea ce este necesar oamenillr care au nevoie de serviciile lor. As dori sa nu stergeri postarea , poate asa vacstirnesc interesul de a vedea partea buna a lucrurilor

 4. Mai intii ar trebui aceastä D-nä,, Lavinia“
  sä invete sä scrie corect.
  Sunteti cumva lucrätoare in aceastä Institutie de stiti asa de bine cäci nu este adevärat ce scrie acest Domn Ziarist?
  S-au prezentat dovezi care spun ce s-a intimplat defapt si chiar mai incercati si la monentul de fatä sä sustineti niste minciuni 🙁???

Lasă un răspuns