Robu se ceartă cu USR ca să râdă PSD

Robu: Fritz minte susținând că Timișoara e defavorizată față de București / Actualul primar a primit de la Guvern mai mult decât suma încasată de Timișoara în opt ani cu fostul edil

Nicolae Robu va fi un candidat foarte greu de învins la următoarele alegeri.

În ciuda numeroaselor atacuri şi scandaluri în care s-a băgat, primarul continuă să facă agenda Timişoarei, lucru care echivalează cu adjudecarea poziţiei de mare favorit la viitorul scrutin.

În mod normal, principalul contracandidat ar urma să vină de la PSD, partid aflat la guvernare, care tânjeşte de mult timp după Primăria Timişoara.

În condiţiile actuale, social-democraţilor le-ar fi aproape imposibil să-l învingă pe imbatabilul Nicolae Robu, dezlănţuit nu doar pe şantierele Timişoarei, ci şi pe terenul de fotbal, unde înscrie zece goluri într-un singur meci (bine, portarul era cu gândul la lucrările de la Popa Şapcă).

Singura şansă a PSD ar fi o eventuală ruptură internă în tabăra lui Robu sau măcar pe partea dreapta a eşichierului politic.

De ceva vreme, USR pare să lucreze vârtos în acest sens, lucru care îi provoacă mulţi nervi primarului în funcţie. Aşa se explică şi ultimul scandal dintre Robu şi liderii USR Timiş, legat de strângerea de semnături în care erau implicaţi liderii partidului menţionat.

Nu aspectele de legalitate l-au deranjat atât de mult pe Robu, ci mai mult faptul că USR, partid de dreapta, continuă să facă un joc care nu îl ajută în plan politic pe primarul Timişoarei.

O spargere a votului electoratului de dreapta nu poate decât să surâdă PSD, partid care doar în acest fel ar putea avea o şansă la viitoarele alegeri de la Timişoara.

Robu ştie bine acest lucru şi aşa se explică de ce pare mai concentrat pe atacurile venite dinspre USR decât cele de la „adversarul istoric” PSD.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Robu se ceartă cu USR ca să râdă PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *