Robu, mesaj pentru Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a produs o agitație nemaiîntâlnită în cadrul administrației locale.

De tot mai multe ori, în baza raporturilor acestei instituții, au fost declanșate anchete penale, unele chiar de răsunet.

Primarul Timișoarei are o altfel de abordare și susține reorganizarea activității acestei instituții. Nicolae Robu spune că asistăm la un viciu de rânduială la nivel statal, care a generat multe probleme.

Raționamentul lui Robu pleacă de la premisa că legalitatea hotărârilor de consiliu local este un atribut al instituției prefectului, care analizează fiecare dispoziție în parte. Dacă aceasta nu este atacată, ea devine validă și generează efecte, având caracter de lege.

”Este o eroare de sistem ca să mai existe și altcineva care să se poată pronunța în privința legalității. După ce o hotărâre este validată de instituția prefectului, este o logică elementară și de bun simț să nu mai vină altcineva și să spună că nu a fost legal. Eu nu vreau să fac proces de intenție nici unei persoane, ci discut despre un viciu de sistem.

Nu vreau să-i fac o culpă Curții de Conturi, ci doar să sesizez că e ceva în neregulă. Așa cum stau lucrurile acum, autoritățile nu o să știe niciodată dacă ceea ce fac e sau nu legal. Poate să dea avizul de legalitate chiar Curtea de Conturi, să li se extindă prerogativele, dar să-l dea imediat, nu după mulți ani”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a precizat că, prin intermediul parlamentarilor, va face un demers în acest sens la nivel național.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Robu, mesaj pentru Curtea de Conturi

  1. Da ,Dul Robu are dreptate sa se avizeze lucrarile de Curtea de Conturi.
    Oare institutiile publice au desfintat Controlul Financiar Intern?sa se reinfinteze
    care in vremurile trecute ajuta foarte mult conducerea unitatilor economice si
    industrialt

Lasă un răspuns