Gata „bac-ul”! Subiecte uşoare la ultima probă – UPDATE

DSCF1078

Subiecte uşoare şi speranţe de note mari pentru liceenii timişeni care au susţinut vineri ultima probă – la alegere, a profilului şi specializării, în cadrul bacalaureatului.

Cei care au dat examen la biologie şi geografie, dar şi la alte materii au răsuflat uşuraţi după ce au constatat că n-au avut parte de suprize neplăcute, iar cerinţele n-au fost peste puterile lor.

Au fost, în total, 4.842 de înscrieri, 643 pentru biologie, anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 1.378 tot la biologie (vegetală şi animală) şi 1.909 la geografie, dar au existat şi neprezentări.

„Mă aştept să iau o notă mare, undeva între opt şi nouă la acest ultim examen, în cazul meu, biologia. Subiectele au cuprins, într-adevăr, toată materia, dar n-au ridicat dificultăţi prea mari”, ne spune, proaspăt ieşită din examen de la Liceul Pedagogic din Timişoara, Oana. „Să treacă bac-ul, să vină facultatea!

Vreau să dau la engleză-rusă, dar nu doresc să ajung în învăţământ. E prea greu să fii profesor, aşa că mă voi îndrepta spre traductologie. Sunt mari şanse cu limba rusă, la ora actuală nu sunt foarte mulţi care s-o cunoască, cel puţin nu din generaţia mea”, adaugă absolventa. „Eu am dat proba la geografie. Am avut baftă de subiecte accesibile, dar drept este că am şi învăţat. Ţintesc undeva peste nouă, asta aşa, fără să mă supraapreciez”, ne spune o altă tânără, Cristiana. Şi ea doreşte să-şi continue studiile, dar a ales (paradoxal dacă ne gândim opţiunea privind proba la alegere), Facultatea de Chimie-Biologie.

Potrivit Aurei Danielescu, inspector şcolar în cadrul IŞJ Timiş, nici un elev nu a fost eliminat vineri din examen, asta după ce, la proba precedentă, doi candidaţi au fost daţi afară de profesorii supraveghetori pentru că au fost prinşi cu telefoanele mobile „la purtător”.

Marţi, până la ora 12, vor fi afişate rezultatele de la bacalaureat, iar elevii nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii în cursul aceleiaşi zile, până la ora 16. Vineri, în 10 iulie, se vor afla rezultatele finale, după ce în miecuri şi joi se vor rezolva contestaţiile.

VEZI AICI SUBIECTELE


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.