Robu, cel mai tare din parcare la CJT! Chiar dacă parcarea e goală pentru PNL

nicolae robu1

Cât de proastă este varianta votului pe liste am putut vedea cel mai bine în judeţul Timiş. Ca-ntr-o poezie, nu contează cine votează, ci cine negociază. În aceste zile vedem mai limpede ca oricând cât de neglijat şi de dispreţuit este votul cetăţeanului şi cât de importantă este târguiala politicienilor, capabili să facă orice pentru a prinde ciolanul.

Pentru că alegerea preşedintelui nu s-a mai făcut uninominal, asistăm de câteva zile la cele mai năstruşnice combinaţii politice. Se unesc cei mai aprigi duşamni, se ceartă prietenii cei mai buni, de doctrine nici nu mai vorbim, totul făcut din beţia puterii. Aşa se şi explică boicotul cu repetiţie al PNL şi UNPR, două formaţiuni care încă mai speră că vor ajunge, cumva-cumva, la „bucatele” judeţului. Pentru asta, se calcă orice în picioare, de la doctrine, idealuri, prieteni, onoare şi, mai ales, alegători.

S-a ajuns până acolo încât liberalii să se alieze cu uneperiştii şi să o propună pe Roxana Iliescu, de la PMP, preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş! Până la un anumit punct, aceste târguieli ar putea fi tolerate, ca făcând parte din arsenalul neconvenţional al politicii. Dar a merge până acolo încât a propune ca şef al judeţului pe cineva care a făcut doar cinci la sută în alegeri reprezintă sfidarea maximă a electoratului. Vedem, iată, cât de mult poate coborî onoarea în politică atunci când se votează liste. Voturile cetăţenilor sunt date la o parte şi se negociază funcţiile pe bani, afaceri, cumetrii şi alte „coterii”.

Pe de altă parte, e greu de crezut că zbaterile disperate ale PNL vor mai întoarce situaţia de la CJT. În lipsă de soluţii, liberalii sunt dispuşi să ofere PMP o funcţie pe care nici Băsescu nu o visa: preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş! Trecând peste această „propunere indecentă”, omul de rând se întreabă, însă, cum este posibil ca la „judeţ” PMP să fie ideal pentru PNL, în timp ce la „municipiu” să fie cel mai mare duşman. Avem, iată, şi răspunsul: pentru că asta a fost pofta lui Nicolae Robu.

Înţelegem, acum, perfect de ce nu l-a vrut pe Marius Dugulescu (PMP) la primărie: a urmărit, din start, să blocheze negocierile cu PMP, pentru a nu ajunge Alin Popoviciu preşedinte la CJT!

Dacă, în alianţă cu PMP, Popoviciu devenea preşedinte, poziţia lui Robu la şefia PNL Timiş era serios ameninţată, o dată ce în jurul noului şef al consiliului judeţean se crea un centru de greutate extrem de important.

Blocându-l pe Dugulescu, primarul Timişoarei împuşcă doi iepuri dintr-un foc: scapă de ameninţarea lui Popoviciu şi aşteaptă demisia lui Dan Popa, care a anunţat că se retrage dacă PNL nu câştigă la „judeţ”. Tragem linie şi vedem că Robu şi-a asigurat majoritate la primărie, nu-l mai are în cârcă pe incomodul Alin Popoviciu şi va rămâne unic şef, după plecarea lui Dan Popa.

Nu este, în acest caz, Nicolae Robu cel mai tare din parcare? Problema e că parcarea de la CJT rămâne goală pentru liberali…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Robu, cel mai tare din parcare la CJT! Chiar dacă parcarea e goală pentru PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *