Ritual de Sânziene, cu Lia Lungu

Lia Lungu

La Muzeul Satului Bănăţean Timișoara va avea loc sâmbătă, 23 iunie, de la ora 19, pe pontonul lacului, un eveniment special, denumit generic Ritualul de Sânziene.

Acesta este o secvență care face parte din spectacolul „Of Life, Of Love, Of Death”, pe care interpreta de muzică tradițională Lia Lungu l-a purtat pe câteva importante scene ale Americii.

„Spectacolul este mai mult decât un act scenic ori un cântec, este un model comportamental care comunică felul în care trebuie să se întemeieze existența și familia.

Omul nu este numai o ființă biologică, el trebuie să se conformeze condiției sale și din punct de vedere cultural”, anunță organizatorii.

Lia Lungu mărturisește despre spectacol: „Lumile românești de astăzi sunt în sens cultural excepționale, subliniind metaforic, prin rituri și tradiții, dorința omului de a-și depăși limitele propriei sale condiții”.

Muzeograful Marius Matei, coordonatorul evenimentului, consideră că „Spectacolele artistei Lia Lungu au un impact excepțional, pentru că se raportează la esența vieții și moralității din perspectiva vechilor culturi daco-valahe.

Prin această restituire, ea aduce în viața de toate zilele rigorile propriilor noastre bunuri culturale, neglijate sau nu îndeajuns respectate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ritual de Sânziene, cu Lia Lungu

  1. Lia noastra, originală, educata, sensibilă, este altceva intre cucurezarile din ziua de astazi. Ma face sa fiu „Mandru ca mis Bănățean”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *