Ripensia își întărește defensiva

Radu Rogac

Conducerea clubului Ripensia Timișoara a ajuns la un acord pentru următoarele două sezoane cu fundașul central Radu Rogac (născut la 7 iunie 1995).

Înalt de 1,90 metri, cel care poate evolua și ca fundaș lateral are două selecții la naționala de seniori a Republicii Moldova, precum și 21 de selecții la reprezentativa de tineret a acestei țări.

De-a lungul carierei, Rogac a jucat la Zaria Bălți, FC Ungheni, Petroclub Hîncești și ultima dată la Dinamo Auto Tiraspol, în campionatul Moldovei.

De asemenea, el a mai fost legitimat la Dinamo Samarqand (Uzbekistan) și Tarxien Rainbows (Malta).

”Sunt bucuros că am ajuns la Ripensia, un nume important al istoriei fotbalul românesc. Este o provocare mare pentru mine și sper să confirm repede încrederea pe care mi-au oferit-o clubul și antrenorii”, a spus Radu Rogac.

După înfrângerea suferită la Drobeta Turnu Severin, 1-4 cu U Craiova 1948, antrenorul Cosmin Petruescu a subliniat că este nevoie ca Ripensia să remedieze naivitățile din apărare.

”Trebuie să recunoaștem că nu este tocmai începutul de campionat la care ne-am așteptat și pe care ni l-am fi dorit. Spun asta chiar dacă am întâlnit un adversar mult mai experimentat decât noi, lucru vizibil în momentele-cheie ale jocului. Cu toate acestea, consider că a fost un joc frumos, cu ritm bun, goluri multe și spectaculoase, dar din păcate ele au fost marcate în poarta noastră. Din punctul meu de vedere, diferența de rezultat este puțin cam mare, raportat la realitatea din teren. Desigur, înfrângerea tot înfrângere rămâne, indiferent de diferența de pe tabelă. Chiar dacă golurile au fost spectaculoase, trebuia să fim mai agresivi în zonele respective și să nu dăm posibilitatea adversarului să șuteze la poartă. Dar, și astfel de partide, cu astfel de momente, fac parte din procesul nostru de maturizare și dezvoltare fotbalistică. Suntem la început de drum, de proiect, încercăm să practicăm un fotbal frumos, ofensiv, cu posesie prelungită începând de la portar și cu pressing avansat. Sunt principii de bază în cadrul echipei de la care încercăm să nu ne abatem, indiferent de locul de disputare a meciurilor sau de adversari. Însă pentru toate acestea este nevoie de timp, de răbdare din partea tuturor celor implicați în activitatea fotbalistică de la Ripensia. Urmează o altă partidă dificilă, la Petrolul, contra unei alte formații implicate în lupta pentru promovare. În scurtul timp avut la dispoziție, trebuie să încercăm să remediem din naivitățile defensive”, a spus Cosmin Petruescu. Următorul meci oficial al Ripensiei va fi tot în deplasare, marți, de la ora 19,30, în runda a treia din Liga a II-a, împotriva formației Petrolul Ploiești.

Un nou parteneriat în sectorul juvenil

În altă ordine de idei, Ripensia a anunțat inițierea unui parteneriat la nivelul academiei de juniori cu clubul Juventus Timișoara.

Astăzi, la sediul divizionarei secunde din orașul de pe Bega, a fost oficializat acest parteneriat, în prezența președintelui Dumitru Mihu, a vicepreședintelui Erol Baeram, pe de o parte, respectiv, a președintelui de la Juventus, Antonio Bădescu.

„Clubul nostru este onorat să colaboreze cu singurul club privat de copii și juniori din Timiș afiliat la Federația Română de Fotbal”, se arată într-un comunicat al Ripensiei.

Antonio Bădescu a spus următoarele: ”Acest parteneriat înseamnă continuitate pentru copii și juniorii de la clubul nostru. La ora actuală, ne nu permitem să avem grupe U19 și U17, astfel că prin acest parteneriat, jucătorii formați de noi au șansa de a avea continuitate la un club de calibrul Ripensiei Timișoara. Concret, Juventus va pune la dispoziția Ripensiei grupele de juniori cu vârste de minimum 16 ani”.

Juventus Timișoara a lansat cinci jucători la loturile naționale U15 și U16.

De asemenea, acest club a organizat în fiecare an, din 2013 încoace, cu excepția anului în curs, turneul Internațional Vest Liga, inițiind colaborări apropiate cu sârbii de la Vojvodina Novi Sad și cu croații de la NK Osijek.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns