Rezultate finale la bac. În Timiș, rata de promovabilitate este 34,09 la sută

Elevii de clasa a VIII-a încep simularea Evaluării naționale

Rezultate finale la bac. În Timiș, rata de promovabilitate este 34,09 la sută.

Procentul de promovabilitate a candidaților care au susținut, în județul Timiș, examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă a crescut cu 1,28 % după contestații.

Inițial, în Timiș s-au înscris 1.241 candidați, atât din promoția curentă, cât și din cele anterioare, la examen prezentându-se 1.012. Dintre aceștia, au promovat 32,81%. 366 dintre ei au depus contestații. După recorectarea lucrărilor, procentul de promovabilitate a crescut la 34,09.

CITEȘTE ȘI: Situație critică la Liceul “Ion Vidu” din Timișoara, înainte de începerea școlii

La nivel național, ”rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2022 (după soluționarea contestațiilor) este 35,4%, în creștere cu aproape 3% față de rezultatele inițiale (32,5%) și cu 2,5%, comparativ cu sesiunea de toamnă a anului trecut.

În acest context, 35,4% este cea mai ridicată rată de succes consemnată pentru acest tip de sesiune din anul 2009 până în prezent.

Au promovat examenul 10.092 de candidați (cu 821 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor)”, a transmis ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *