Cod galben de inundații în Timiș, până duminică la amiază

Cod galben de inundații în județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara

Hidrologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea şi o atenţionare Cod galben pentru ape din 11 județe, printre care și judeţele Constanţa şi Tulcea. Alertele sunt valabile până duminică.

Potrivit INHGA, sâmbătă între orele 11.00 – 24.00 se instituie Cod portocaliu pe râurile mici din Dobrogea, judeţele Constanţa şi Tulcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.

De altfel, zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea a intrat la ora 10.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 60 l/mp. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

De asemenea, s-a instituit Cod galben de sâmbătă ora 11.00, până duminică ora 12.00, pe râuri din județele Timiş, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Vâlcea, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

CITEȘTE ȘI: Creșterea prețurilor la energie ar putea duce la tulburări sociale și proteste de stradă în Europa în timpul lunilor de iarnă

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Moraviţa, Jiu, Olt, Argeş, Siret, Prut, râurile din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *