Rezultat teribil dezvăluit de o campanie de screening realizată la Municipal

screening

Una din zece femei care au efectuat recent mamografie prezintă suspiciune de cancer. Este rezultatul teribil dezvăluit de o campanie de screening derulată în rândul angajatelor Spitalului Municipal Timișoara.

”La investigații au fost până în prezent 73 de persoane care lucrează la clinicile de Obstetrică, Neonatologie, Balneofizioterapie și Farmacie.

CITEȘTE ȘI: Aquapark în Timiș. Vezi când va fi gata

Șapte dintre acestea au fost depistate cu suspiciune majoră de cancer și urmează să facă biopsie pentru stabilirea diagnosticului de certitudine.

În cadrul campaniei, mai sunt programate pentru investigații peste 700 de angajate pe celelate secții ale spitalului, dar și salariatele din Primăria Timișoara și cele ale Casei Județeane de Asigurări de Sănătate”, a declarat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Această campanie este posibilă ca urmare a faptului că unitatea sanitară a obținut, printr-un program european, un aparat pentru mamografie.

”Până la această campanie, mamograful a fost utilizat doar în proporție de cinci la sută pentru screening, restul investigațiilor fiind efectuate la paciente care prezentau deja suspiciune de boală.

Efectuarea unei mamografii este importantă pentru detectarea precoce a tumorilor, care pot fi evidențiate cu doi ani înainte ca acestea să fie simțite la controlul prin palpare”, a completat Olimpia Oprea.

Spitalul Municipal Timișoara așteaptă finanțare europeană pentru un alt proiect în cadrul căreia este prevăzută achiziționarea unui mamograf mobil, dar și a unei mese ginecologice și a unui microscop pentru screeningul populației feminine eligibile din județele Timiș și Arad, precum și a unui aparat de tomoterapie necesar terapiei pacienților cu cancer.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *