Rezerva de apă nu va mai fi o problemă la Iecea Mare

iecea

Situată în câmpia joasă din vestul judeţului Timiş, zonă cunsocută pentru fragilitatea reţelei sale hidrografice, comuna Iecea Mare are, ca şi alte aşezări vecine, probleme frecvente în aprovizionarea cu apă, pe care recent depăşita perioadă de caniculă n-a făcut decât să le pună şi mai bine în evidenţă.

Pentru a contracara această stare de fapt, administraţia locală a demarat, încă din prima parte a anului, o investiţie în extinderea capacităţii de stocare şi împingere a apei în reţeaua existentă. Iecea Mare dispune de un sistem de alimentare cu apă a instituţiilor şi gospodăriilor, însumând 18 kilometri de conducte, care acoperă întreg intravilanul.

Un alt proiect de infrastructură aflat în derulare în această perioadă, cu finanţare asigurată din surse guvernamentale, este modernizarea unei părţi a reţelei de străzi intravilane, pe lângă asfaltarea a circa 8,5 kilometri de carosabil urmând să fie amenajate şi rigole, respectiv, podeţe laterale. Nu în ultimul rând, administraţia locală se poate lăuda că a reuşit preluarea controlului asupra datoriei care grevează bugetul comunal, moştenită din mandatele anterioare: aceasta a stagnat la valoarea de circa 700.000 de lei, în condiţiile în care veniturile proprii la finanţele locale au crescut cu aproape 60 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Rezerva de apă nu va mai fi o problemă la Iecea Mare

  1. pai a si luat primari amenda de 300 milioane pentru foraje efectuate ilegal si pe linga asta la drumuri este o datorie de 9 miliarde fata de 7 cate avea codrescu. tomulea a facut datori si spagi si pe langa asta primaria se judeca cu toate firmele cu care a lucrat in era tomulea ca nu s-au inteles la spaga. se poate verifica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *