Revoluție pe piața muncii: vom sta neîntrerupt trei săptămâni la lucru, fără dreptul de a merge acasa!

Parlamentarii USR au depus la Senat o propunere legislativă deosebit de importantă, care ar schimba radical legislația muncii, prin impunerea soluțiilor de ”flexi- muncă”. Proiectul USR vine în completarea Codului Muncii, lege care nu a mai fost modificată încă din 2003, de la apariția ei.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat s-a aruncat de la etajul doi al mall-ului, la Timişoara. UPDATE: Omul a murit

Deputații USR argumentează, în expunerea de motive, că actualul context economic, influențat de măsurile excepționale determinate de pandemie, dar și condițiile de piață și avansul tehnologiei, impun necesitatea flexibilizării pieței muncii.

Una dintre cele mai importante noutăți aduse este munca în regim de permanenţă, care, practic, revoluționează piața muncii. Așa cum spune conceptul, angajații vor rămâne permanent la lucru, fără a mai merge acasă: la serviciu vor lucra, vor mânca, se vor spăla și vor dormi.

Astfel, potrivit proietului depus,  angajatorul şi salariatul stabilesc prin contractul de muncă repartizarea programului de lucru, în ture lungi de două sau trei săptămâni, în care salariaţii nu vor putea părăsi perimetrul locului de muncă al angajatorului, fiindu-le asigurată hrana şi cazarea.

Pentru salariaţii care prestează muncă în regim de permanenţă, angajatorul va asigura în perimetrul locului de muncă al angajatorului spaţii adecvate de hrană, cazare şi recreere, astfel încât pe perioada muncii in regim de permanenţă salariaţii să nu se deplaseze la domiciliu, ci să rămână în acest perimetru.

O altă prevedere la fel de spectaculoasă o reprizintă munca în regim de gardă. Aceasta  se efectuează de salariat, de regulă, în ture, angajatulul putându-şi desfăşura activitatea la sediul angajatorului, la sediul unui terţ, de la domiciliu, sau în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, folosind tebnologia informaţiei şi comunicatiilor.

Salariatul va putea lucra în regim de gardă cu normă întreagă sau cu timp parţial, în funcţie de durata timpului de muncă agreată în contractul individual de muncă. Pe toată perioada muncii în regim de gardă, salariatul va fi la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să cheme salariatul la locul de muncă, sau la sediul unui terț, pentru a presta muncă pe bază de intervenţie, sau să-i solicite prestarea muncii prin mijloace de comunicare la distanţă, în orice moment din timpul de lucru stabilit în regim de gardă.

Pentru salariaţii care prestează muncă în regim de permanenţă, angajatorul va asigura în perimetrul locului de muncă al angajatorului spaţii adecvate de hrană, cazare şi recreere, astfel încât, pe perioada muncii în regim de permanenţă, salariaţii să nu se deplaseze la domiciliu, ci să rămână în acest perimetru.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

10 thoughts on “Revoluție pe piața muncii: vom sta neîntrerupt trei săptămâni la lucru, fără dreptul de a merge acasa!

 1. Ma mir ca nu au adoptat munca in regim de sclavie.De la asemenea specimene nici nu ar fi de mirare….Dar totusi nu pot ei fura cat poate romanul lucra….asa ca….

 2. Mda, USR ul ar vrea să ne facă sclavi pe toti !
  Se vede cine ii plătește!
  Aveti grija ce votați, ca mergeți acasă cu bilet de voie !
  Ticalosenie !

 3. Super,modul experimental aplicat pe guvernanti si
  Institutiile statului , până se obisnuiesc 4 ani (un mandat ).
  Dacă da rezultate aplicăm si la privați.

 4. Demență curată! Se vede că s-a ivit în căpșorul unor indivizi care urăsc copiii și viața normală precum inefabiluuul Dan Barna, care – laolaltă cu KWI și Dacian Julien Cioloș, tot tătiiiici duioooși, desigur – au îndemnat la boicotarea referendumului pentru familie, în octombrie 2018. Adică mamele care muncesc să nu-și vadă copiii timp de două-trei săptămâni? Cine se va ocupa de ei, în acel răstimp? Chiar și tăticii autentici – cred eu – ar respinge astfel de aberații, care lasă urme grave în sufletul celor mici și tulbură viața de cuplu!

 5. Tot stau și mă întreb de unde neantul mamii lui a apărut și fantomaticul ăsta de partid zis USR, care tot vine cu trăznăi care mai de care la concurență cu drobul de sare. Și cum un partid nu se poate naște decât în vulvele serviciilor secrete, stau și mă întreb dacă nu e chiar adevărat. USR-iștii ăștia parcă-s născuți în eprubetă și gata programați prin microcipare. Lumea le zice astăzi neomarxiști. Păi măi useriști de trei lulele, tovarășele voastre feminine nu nasc feți umani vii? Vor sta USR-istele trei săptămâni în lagăre de muncă? Fără să-și vadă progeniturile? Sau vor oua ouă care vor fi donate la clocit de clocitori USR? Sunteți tot mai jenanți… Mă întreb cât vă mai suportă Terra. La câte idei tembele aveți, riscăm un cataclism. Lăsați-o mai moale cu scenariile astea SF. Nu sunteți departe de ambrozie…

 6. ce ar fi sa nu platim taxele cam 2-3 luni si sa nu muncim vreo 4 saptamani ……..chiar NIMICA!!!!! sa scoatem din buzunar strictul necesar!!! sa vedeti voi cum le trece pandemia tuturor partidelor.simplu stat cu mana in CUR

 7. Dragi USR-isti.Dragi ciudati!Dragi anti biserica si religie!Nu cred ca prin aceste proiecte vreti sa atrageti voturi noi.Nu este normal ca un partid tanar si frumos sa ajunga la 10% cu conducatori care spun ca nu s-au gandit sa faca copii chiar daca au trecut de 40 ani.Nu este normal ca unii conducatori sau fondatori sa spuna ca au copii cu prietena nu cu sotia,ca nu este normal sa fii casatorit religios si civil.Ca postari de A.Caramitru si Bulai sunt ceva benefic.Trezitiva dragi colegi usr-isti ca faceti ,”bine ” psd-ustilor si pbk-istilor .Am duscutat cu alti membrii usr si nu sunt de acord cu aceste proiecte care nu sunt dezbatute in partid.Sa avem in continuare decizii intelepte si corecte.

 8. Niste idioti tot felul de proiecte de legi aiurea inventeaza acesti salvatori nu exista un partid onorabil pentru care sa mergi la vot, psd si pnl sintem lamuriti de mult acest usr se vede ca sint si ei pe linga problemele oamenilor,se tot cearta intre ei de ceva vreme,vin cu idei aiurea sa mai votat si legea care da.dreptul autoritatilor sa iti ridice masina stai la bloc ai plecat la munca in vest stai mai mult de sase luni si cind vi constati ca ti s a confiscat auto din fata blocului asta a propus un individ parlamentar usr de asta nu a putut sa doarma noaptea asta ia fatat mintea in loc sa propuna ca la fiecare constructie noua sa fie inca 50 la suta locuri de parcare in plus fata de numarul rezidentilor a propus o enormitate si a fost votata de capetele inguste din parlament asta ii preocupa pe acesti salvatori usr in loc sa se ocupe de sanatate,invatamint,infrastructura, ei vor sa ne faca sclavi la locul de munca si sa ni se confiste masinile eu nu o merg la vot nu am pe cine sa votez .

Lasă un răspuns