Acord de colaborare în sectorul juvenil

La secţia de baschet din cadrul SCM Timişoara, pregătirile pentru următorul sezon competiţional nu se rezumă doar la echipa de seniori, recent fiind încheiat un acord de colaborare cu clubul MP Sport pentru sectorul juvenil.

Pe termen scurt, acesta vizează trecerea grupei juniorilor sub 16 ani sub comanda antrenorului Radenko Toroman.

„Deschiderea spre entităţile baschetbalistice juvenile din oraşul de pe Bega va fi una mai mare decât până în prezent”, anunţă secţia condusă de Dragan Petricevici, „în dorinţa de a le asigura continuitate la ei acasă jucătorilor talentaţi care îşi încheie junioratul la cluburile locale”. „Se observă de mult timp că avem un foarte mic flux al copiilor din Timişoara care termină junioratul şi ajung la echipa de seniori. În acest sens, ne-am propus o colaborare deschisă cu toate grupările care se ocupă de baschetul juvenil. Academia nu mai face parte din proiectul nostru şi am identificat în MP Sport un club de baschet juvenil foarte serios, cu o creştere vizibilă de-a lungul anilor. Menţinem şi colaborarea cu CSŞ Bega, una fructuoasă până în prezent, de care suntem foarte mulţumiţi”, a declarat Dragan Petricevici, managerul secţiei de baschet din cadrul SCM Timişoara şi totodată antrenorul principal al echipei de seniori.

MP Sport este un club de baschet înfiinţat în 2008. Timp de doi ani, acesta a fost reprezentat şi la nivel de seniori, în cel de-al doilea eşalon valoric.

Preşedinte este Paul Miron, iar manager – Sergiu Paşca. Copiii care practică baschetul la MP Sport sunt antrenaţi de Aref Kaed Bey, Alexandru Miron, Diana Lupu, Sergiu Paşca şi Dominique Rambo, ultimul fiind un fost jucător al echipei de baschet SCM Timişoara. De pregătirea fizică a celor mici se ocupă Antonia Maliţa.

„Pe noi ne interesează să fim scara pentru marea performanţă în baschetul timişorean. Sperăm să fim văzuţi aşa de copii şi de părinţi, pe cei care doresc să practice acest sport îi invităm să treacă pe la noi. 70 la sută dintre copiii aflaţi la clubul nostru practică baschetul de plăcere pentru a face mişcare, pentru a socializa, pentru a-şi face prieteni, ei fac sport de masă. Restul de 30 la sută practică baschetul de performanţă, avem şi această componentă pentru cei care îşi doresc să facă mai mult şi au calităţile necesare pentru o carieră lungă şi frumoasă în acest sport”, a spus şi Sergiu Paşca, manager general şi antrenor în cadrul clubului MP Sport.

Pe termen lung, colaborarea dintre SCM Timişoara şi MP Sport va fi una diversificată. Cele două părţi şi-au propus să facă permanent schimb de experienţă la nivelul antrenorilor, să se asiste reciproc în diverse probleme de natură sportivă şi să elaboreze împreună planuri de pregătire pentru juniori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns