Revoluția luminițelor va fi și ea confiscată?

Un mesaj emoționant a postat pe Facebook soția premierului în legătură cu atmosfera în care trăiește, fără voia sa, de câteva zile. Toată compasiunea pentru această doamnă din Timișoara.

De înjurături, amenințări și blesteme s-a plâns, ca o „babă comunistă”, și Liviu Dragnea la televiziunea de partid, nemulțumit de faptul că un jurnalist a publicat adresele și telefoanele politicienilor care au pus România pe jar. Fostul președinte Traian Băsescu a dat apoi, pe această temă, o replică memorabilă „patrioților PSD-iști”.

În 11 martie 1990, când George Șerban citea Proclamația mă aflam, în Piața Victoriei, sub o pancartă pe care scria: „Apel din Timișoara, trezește, Doamne, țara!”, la fel ca și acești tineri protestatari de azi. FSN-ul de atunci a dublat, ca să creeze confuzie, acest document, reținut de istorie, cu Proclamația de la Podu Înalt.

Sunt 27 de ani de atunci. Se mai vorbește de această grosolană manevră? Astăzi, tinerii protestatari timișoreni au lansat „Inițiativa Timișoara”, care la Punctul 8, același ca număr cu cel al Proclamației de la Timișoara, cere eliminarea penalilor din politică, la fel cum, în urmă cu 27 de ani, se solicita o pauză politică pentru cinci ani a foștilor membri ai nomenclaturii comuniste.

Astăzi, la Revoluția luminițelor din orașele României, Liviu Dragnea, prin interpuși, la fel ca Ion Iliescu, contrapune un protest la Cotroceni, format din primele două mii ale milionului de fani care susțin guvernul Grindeanu.

După citirea, în 1990, a celui mai important act programatic anticomunist a urmat un curent de susținere extraordinar și un protest continuu împotriva celor care au confiscat Revoluția, reținut de istorie ca „Fenomenul Piața Universității”, curmat în mod brutal de către părinții spirituali ai pesediștilor de azi, prin aducerea minerilor să sădească flori… de sânge.

Mai mult de atât, astăzi pesediștilor din Timișoara le place (cui nu i-ar plăcea?) să se revendice de la „spiritul Timișoarei”, dar… n-au nimic cu el.

Dacă cineva, membru sau simpatizant al acestui partid, crede că istoria va reține nume ca Dragnea, Grindeanu sau Iordache, contestate în stradă acum de peste 600.000 de tineri și copii ai României, participanți la Revoluția luminițelor, se înșală.

Încă ceva: chiar dacă, și de această dată, politicienii puterii actuale vor confisca Revoluția albă a tinerilor, ideile ei vor rămâne și nimeni nu va mai putea face abstracție de ele. Răsfoind filele istoriei nu am găsit nici un rând despre hoți, mincinoși și falsificatori ai adevărului.

Fără curaj, conștiință, personalitate și sacrificiu pentru ceilalți, nu există nici o șansă să rămâi în memoria semenilor peste timp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Revoluția luminițelor va fi și ea confiscată?

  1. HOTUL STRIGA HOTI….ADICA IOHANNIS FACE HOTI PE ALTI IN LOC SA SE VADA PE EL ,SAU LA EL NU SE PUNE CA ARE IMUNITATE..V-A TRECE SI ASTA,NU O SA AIBA IMUNITATE PE VIATA..NOI STIM CINE E HOTUL SI NU PUTEM FI MANIPULATI DE EL

  2. Am impresia ca d-na Ana este un PSD-ist convins si nu stie ca Presedintele se ocupa de imaginea Romaniei in lume adica D-ul Iohannis , si cei carora se poate spune HOTII sunt Guvernul Romaniei in frunte cu Prim ministru D-ul Grindeanu. De aceea nu inteleg lumea de la Cotroceni decat ca sunt activisti al PSD ca oamenii normali ar fi stiut acel lucru relatate mai sus

  3. @TDoamna Ana a spus un adevar care stie toata tara ca presedintele e colectionar de case ramase de la sasi plecati .Presedintele nu recunoate sentita definitiva in care a pierdut una dintre case luata cu acte fale.Presedintele se ocupa afaceri ilegale in domeniul padurilor cu austrecii,dar el vede pe altii.Daca nu ar avea atitea bube in cap iohannis as pute sa fiu de acord cu el.Nu trebuie sa fi psd-ist ca sa vezi cum merg lucrurile,.Dar daca suntem corecti trebuie sa vedem l cum merg treburile din ambele parti.Nu iohannis este cel care trebuie sa arate cu degetul spre coruptie ,pentruca el e ingropat in coruptie.Si eu tin sa cred ca cei din fata guvernului sunt omenii lui iohannis asa cum a si spus si ai lui soros.

Lasă un răspuns