Revoluția fiscală lovește „generos” bugetele localităţilor timişene. Ce se întâmplă la Jebel, Pădureni, Deta sau Ciacova

MF și ANAF oferă suport în vederea completării şi depunerii Declaraţiei 112

Scăderea de la 16 la 10 la sută a impozitului pe venit din 2018 are un impact semnificativ asupra bugetelor administrației locale. Cu toate acestea, prea puține primării au făcut o simulare. Mini-ancheta noastră pe această temă în două comune și două orașe timișene arată parțial liniște privind plata salariilor angajaților acestor unități teritoriale în anul 2018, dar și îngrijorare.

Astfel, primarul comunei Jebel, Sabin Bociu, spune că nu s-a făcut încă o evaluare a scăderii bugetului de anul viitor ca urmare a acestei măsuri, dar a fost atent și a văzut că reprezentanții unor municipii au primit asigurări că guvernul va da compensații pentru aceste diminuări.

La Pădureni, reprezentanții locali consideră că impactul va fi de 25-30 la sută în jos și se așteaptă la dificultăți. Primarul Dorin Ignuța a afirmat că „nu facem nimic de capul nostru”, ceea ce înseamnă că e… de văzut „ce va fi și cum va fi”. Secretara comunei, Nicoleta Celia Vâtcu, ne spune că un pic de evaluare s-a făcut și a rezultat că scăderea va fi mai mare de 25 la sută.

Salariile din primărie au fost majorate în vară, în medie, cu 28 de procente. Partea „bună” este aceea că opt din cele 17 posturi din organigramă sunt vacante, iar dacă se vor impune reduceri de schemă, la Pădureni va fi simplu, căci aceste posturi vor dispărea.

La Deta, bugetul, în condițiile de la 1 ianuarie 2018, va scădea cu o treime, declară Petru Roman, edilul-șef al orașului.

Celălalt oraș din sudul județului Timiș, Ciacova, e pregătit să facă „o restructurare serioasă” a personalului din primărie, după cum a declarat primarul Petru Filip.

În acest scop, a fost declanșată procedura de achiziție a unui audit care să evalueze, pentru fiecare angajat, atribuțiile din fișa postului și gradul de încărcare.

O simulare a impactului scăderii impozitului pe venit nu a fost făcută, dar măsura de care vorbim este necesară ca urmare a măririi salariilor din vară cu 25 la sută. Pentru acest an sunt asigurate fondurile necesare, dar nu și pentru anul viitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *