Revolta primarilor mici împotriva marelui… licurici

Primarii PNL nu sunt de acord cu modul în care Nicolae Robu a gândit întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare.

Edilul-şef al Timişoarei voia ca primarii, organizaţia de femei şi cea de tineret să propună câteva persoane care să se lupte pentru locul 2 la Senat, respectiv locurile 4 şi 5 la Camera Deputaţilor.

Or, aceste poziţii sunt în cel mai fericit caz semieligibile, ca să nu spunem perdante din start. Acest lucru l-au remacat şi primarii PNL, care au cerut aproape în unanimitate ca favoritul sau favoriţii lor să fie pe locuri eligibile, 2 sau 3.

Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare, chiar a forţat puţin lucrurile, propunând ca atât poziţia a doua, cât şi a treia, să le revină primarilor. Varianta sa a rămas în discuţie, dar cert este că edilii vor avea un reprezentant în primele trei locuri, şi nu pe patru sau cinci, aşa cum anunţase Robu. Au fost făcute două propuneri: Petru Roman, primarul din Deta, respectiv Ioan Sas, edilul din Pişchia.

În urma votului, câştigător a ieşit Roman, care mai trebuie validat de Biroul Permanent Judeţean. Acest vot al primarilor a dat o lovitură „cu manta” unui politician care era anunţat pe un loc eligibil: Alin Popoviciu. Despre acesta se ştia că ar fi marele favorit al primarilor, care l-ar vrea neapărat din nou în parlament.

Or, prin desemnarea lui Petru Roman, Popoviciu va trebui să-şi găsească alt debuşeu, singura variantă fiind retragerea pe ultima sută de metri a lui Vasile Blaga, care să-i lase locul actualului deputat. Pe de altă parte, impunerea pe liste a lui Petru Roman vine iarăşi ca o mănuşă pentru PSD.

Dacă, la alegerile locale, social-democraţii au marşat masiv pe o campanie în care l-au acuzat pe Popoviciu că este anchetat penal, de data acesta, mesajul va fi şi mai simplu: ediul din Deta este chiar trimis în judecată, adică mai atacabil decât candidatul-cap de listă la CJT.

Ca şi în vară, însă, condiţia ar fi ca PSD să nu aibe pe liste astfel de vulnerabilităţi.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “Revolta primarilor mici împotriva marelui… licurici

  1. Nu au decat sa se certe ca si chiori, la timpuri noi trebuie oameni si partide noi. E timpul pentru oameni tineri cu idei si dorinta de a face ceva cu adevarat. Primari alesi anul acesta trebuie sa-si duca mandatul acordat de electorat nu sa candideze la parlamentare.

Lasă un răspuns