RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare – transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare – transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș.

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 1 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de facturare, datorită modificării tarifelor de colectare și transport a deșeurilor municipale.

Modificarea tarifelor de colectare și transport este determinată în principal de actualizarea cu indicele prețurilor de consum.

Propunerea de modificare a tarifelor unice pe categorii de utilizatori și a tarifelor diferențiate (rezidual și reciclabil) pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale a deșeurilor similare a fost avizată favorabil de către Consiliul Director al ADID Timiș, noile tarife de colectare și transport a deșeurilor municipale din județul Timiș urmând a fi adoptate de către autoritățile deliberative a unităților administrativ – teritoriale din Zona 1, precum și de AGA ADID, în vederea aplicării acestora.

Tarifele de facturare aplicabile pentru întreaga Zonă 1 Timiș vor fi:

  • Pentru populație – tarife exprimate în lei cu TVA
Tarif – populație U.M Tarif actual – LEI cu TVA – Tarif nou – LEI cu TVA
Unic, din care Rezidual Reciclabil
POPULATIE URBAN lei/persoană/lună 15,92 17,17 13,14 4,03
POPULATIE RURAL lei/persoană/lună 5,43 5,87 4,47 1,39

 

  • Pentru persoane juridice – tarife exprimate în lei fără TVA
Tarif – persoane juridice U.M Tarif actual – LEI fără TVA Tarif nou – LEI fără TVA
Unic, din care Rezidual Reciclabil
Agenți economici și Instituții Publice lei/tonă 447,42 484,35 560,21 343,79
Agenți economici și Instituții Publice – urban lei/mc     213,19 24,72
Agenți economici și Instituții Publice – rural lei/mc     214,87 26,25

Localitățile care aparțin Zonei 1 a județului Timiș sunt următoarele: Becicherecu Mic, Biled, Bucovăț, Cărpiniș, Cenei, Checea, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Foeni, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Giulvăz, Iecea Mare, Mașloc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Otelec, Parța, Peciu Nou, Pișchia, Remetea Mare, Satchinez, Săcălaz, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Șag, Șandra, Timișoara, Uivar, Variaș.

Modul de prezentare a tarifelor pe factura emisă de operator pentru beneficiarii serviciului de salubritate

 Conform noii legislații în domeniu (Ordinul nr. 640/2022, OUG 133/2022), operatorul este obligat să prezinte tarifele practicate către utilizatorii serviciului de salubritate pe toate componentele acestuia.

Utilizatorii vor vedea pe factura emisă în mod detaliat din ce sunt compuse sumele pe care le plătesc.

  1. Utilizatori casnici din mediul urban și rural

retim 3

retim 1 3

retim 2 1

Tot în cadrul facturii emise de operator va fi evidențiată separat reducerea acordată utilizatorilor casnici care colectează separat deșeurile de hârtie, plastic și sticlă, din sumele încasate de la organizațiile de tip OIREP. Aceste sume se calculează în funcție de gradul de colectare separată a deșeurilor reciclabile. Un grad de colectare separată a deșeurilor reciclabile va avea ca efect direct o reducere mai mare a facturii.

Mai jos găsiți valorile reducerilor OIREP pe UAT-uri:

retim 2 1 2

 

 

2 2 3          

 2. Utilizatori non-casnici

retim 3 1

retim 3 2

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *