Rețelele de cabluri aeriene, adevărate… gratii în calea spre civilizație

cabluri Timisoara

Problema cablurilor aeriene care aproape cocoșează stâlpii de electricitate din Timișoara și înnegresc cerul nu datează de azi, de ieri. Încă de la începutul anului 2009, aleșii locali s-au arătat indignați de acest aspect și le-au dat un ultimatum firmelor de resort pentru îngroparea cablurilor, care ar fi trebuit să dispară, toate, în subteran, până la finele lui 2012. După cum vedem cu toții, lucrurile nu au evoluat nici pe departe în direcția impusă de autorități.

O nouă decizie a Consiliului Local Timișoara a încercat, în octombrie 2015, să limpezească păienjenișul negru de pe stâlpii orașului. Din păcate, una se decide în forul aleșilor și cu totul altceva se întâmplă în realitate.

Nici măcar străzile și piețele devenite pietonale după terminarea proiectului de reabilitare a centrului istoric nu sunt scutite de prezența cablurilor aeriene, cu toate că autoritățile au promis cu totul altceva.

Cea mai vitregită din punct de vedere al urâtelor „mațe negre” care stau spânzurate pe stâlpi este Piața Sfântu Gheorghe. Chiar lângă viitoarele vestigii arheologice care vor fi expuse publicului în curând tronează un stâlp verde plin cu cabluri, care se ramifică în mai multe direcții.

La fel stau lucrurile și în Piața Libertății, unde firele atârnă după bunul lor plac. Lista poate continua cu străzile Lucian Blaga și Eugeniu de Savoya, de pe care cerul se vede brăzdat de dungi subțiri și negre.

Articolul pe larg, în ziarul “Renaşterea bănăţeană” de marţi, 16 februarie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns