Rețele de utilități pentru 128 de terenuri puse la dispoziție gratuit tinerilor, la Timişoara

Rețele de utilități pentru 128 de terenuri puse la dispoziție gratuit tinerilor, la Timişoara

Pentru 128 de terenuri puse la dispoziție gratuit tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pentru construirea de locuinţe proprietate personală, Primăria Timișoara promite că va instala rețelele de utilități.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie ”Viabilizare zona de locuinţe Ovidiu Balea” va fi supus aprobării Consiliului Local în următoarea ședință de plen. Terenul e localizat în cartierul Mehala, fiind delimitat de străzile Lt. Ovidiu Balea, Grigore Alexandrescu şi linia de tren.

Rețele de apă, canalizare, electricitate, gaz și telefonie ar fi necesare pentru ca locuințele noi să fie locuibile la standarde acceptabile. Lucrările propuse pentru viabilizarea zonei corespunzătoare celor 128 de parcele includ, pe lângă introducerea reţelelor de utilităţi, amenajarea carosabilului şi a trotuarelor, precum și amenajarea de zone verzi, piste pentru biciclete şi de locuri de parcare, în măsura posibilităților.

CITEŞTE ŞI: Şapte militari au murit în accidentul de elicopter

Deocamdată, însă, pentru complexul investițional edilitar – cu o valoare estimată de 22,775 milioane de lei – municipalitatea are doar un studiu de fezabilitate. Doar proiectarea, care nici măcar n-a fost contractată, va dura aproximativ 20 de luni, asta însemnând că cel mai devreme peste circa trei-patru ani vor apărea primele rețele utilitare prevăzute de Primărie în zona rezidențială nouă din cartierul Mehala.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *