Restricții de circulație la frontierele din vestul țării! Automarfarele nu vor putea intra în Ungaria timp de mai multe zile

vama ungaria 1

Autorităţile de frontieră din Ungaria aduc la cunoştinţă faptul că, începând de joi,01.04.2021, ora 23.00 (ora României) până vineri, 02.04.2021,ora 23.00 (ora României) și sâmbătă, 03.04.2021, ora 23.00 (ora României) până luni, 05.04.2021, ora 23.00 (ora României), circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei.

Restricţiile intră în vigoare ca urmare a faptului că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale Catolice.

În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va ţine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor.

Recomandări:

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2&dt=2. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Reamintim punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita:

pe raza jud. Arad:
P.T.F. Nădlac – Nagylak;
P.T.F. Nadlac II – Csanádpalota;
P.T.F. Turnu – Batonnya;
P.T.F. Vărşand – Gyula.

pe raza jud. Bihor:
P.T.F. Borş – Artand;
P.T.F. Borş II- Nagykereki
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany.

pe raza jud. Satu Mare:
P.T.F. Petea – Csengersima.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

specialarad


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns