În județul Timiș, rata de promovabilitate la simularea examenului de Bacalaureat este de 34 la sută. Trei note de zece obținute la limba și literatura română și la proba la alegere

bacalureat

Rata de promovabilitate la simularea examenului de Bacalaureat, susținută săptămâna trecută, indică, la nivel național, un procent apropiat de cel înregistrat în urmă cu doi ani (anul trecut simulările nu au mai avut loc).

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, anul acesta rata de promovabilitate generală la nivel național este de 40,71 la sută, în scădere cu un procent și jumătate față de 2019.

În județul Timiș, procentul este de 34 la sută, în condițiile în care elevii care învață în liceele din Timișoara, Giroc și Lovrin nu au putut participa la simulare din cauza contextului epidemiologic.

La prima probă, de limba și literatura română, 60 la sută dintre cei 1.072 de elevi timișeni prezenți (dintr-un total de 1.499 înscriși) au obținut note peste cinci.

Cea mai mică rată de promovabilitate a fost înregistrată la cea de-a doua probă, de matematică, unde promovabilitatea a fost de 34 la sută (raportată la o  prezență de 1.022 de elevi).

Proba la alegere a fost promovată de un procent de 57 la sută dintre elevi (din 975 participanți), iar cea de limbă maternă – de 52 la sută (26 înscriși, 23 prezenți).

Doar trei note de zece au fost acordate elevilor timișeni care au susținut simularea la Bacalaureat: una la proba de limba și literatura română, două la proba la alegere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În județul Timiș, rata de promovabilitate la simularea examenului de Bacalaureat este de 34 la sută. Trei note de zece obținute la limba și literatura română și la proba la alegere

  1. Asa de mult,nu se poate,precis este o greseala,sau au dat subiecte foarte grele,acum,cind de vreun an si ceva de cind se rup de atita carte mai ales domnii profesori cit si elevii , mai ales online,ce spun specialistii de la inspectorat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *