Restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole din Timiș vor fi redeschise. Purtarea măștii rămâne obligatorie

restaurant 6

Prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneț a convocat o nouă ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia au fost stabilite noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV.

În Timiș rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată durata stării de alertă în spațiile publice deschise. Masca trebuie purtată neaparat: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

În localitările în care s-a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, masca se poartă în toate spațiile publice deschise, timp de 14 zile.

Se vor redeschide restaurantele și cafenelele și în județul Timiș, însă doar în localitățile în care rata de infectare cu coronavirus este sub 1,5.

În localitățile în care aceasta este de 3 la mie sau mai mult, localurile vor rămâne închise. Se încadrează în această categorie localitățile: Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Foeni, Giroc, Jebel și Pesac.

În celelalte localități din județ, inclusiv în Timișoara, restaurantele și cafenelele vor funcționa la doar 30 la sută din capacitate, iar programul cu publicul va fi între orele 6,00 și 23,00.

Cinematografele și instituțiile de spectacole se pot redeschide la capacitate de 50% acolo unde rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Acolo unde rata de infectare depășește 1,5/1.000, capacitatea sălilor de spectacole disponibilă va fi de 30%. În toate localitățile în care rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori, sălile rămân închise.

Unitățile administrativ teritoriale cu rata de infectare este peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Timișoara – 2,25, Buziaș – 2,86, Făget – 1,58, Sânnicolau Mare -2,41, Brestovăț 1,50, Coșteiu- 2,06, Găvojdia – 1,74, Ghiroda 2,53, Iecea Mare – 2,58, Jamu Mare – 1,66, Moșnița Nouă – 2,56, Nițchidorf – 1,85, Pișchia – 2,18, Remetea Mare – 1,83, Sânandrei – 1,99, Saravale – 2,34, Secaș – 2,87, Variaș – 1,83.

Unitățile administrativ teritoriale cu rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori sunt: Dudeștii Noi – 4,37, Dumbrăvița 3,27, Foeni – 6,88,Giroc – 3,29, Jebel – 4,89, Pesac – 3,82.

 

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns