Restaurantele ar urma să se deschidă cel mai târziu pe 9 iulie. Reguli noi pentru terase

masa restaurant

9 iulie este data-limită pentru redeschiderea în interior a restaurantelor în România. Reprezentanţii industriei HORECA au avut discuţii săptămâna aceasta cu Guvernul Orban. ″În cel mult o săptămână se vor deschide restaurantele în interior”. Anunţul a fost făcut, joi, de reprezentanţii industriei HORECA după o întâlnire organizată, la Guvern. Ulterior, surse oficiale  a confirmat că 9 iulie ar fi data redeschiderii restaurantelor.

CITEȘTE ȘI: Rezultate Bacalaureat 2020, după contestații. Numărul mediilor de 10 a crescut considerabil, de la 232 la 307

Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult, de 4 persoane.

Premierul Ludovic Orban a menţionat că scopul acestui demers comun este ca împreună, autorităţi şi sectorul HORECA, să lucreze “pentru siguranţa clienţilor şi pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele îşi vor relua activitatea serviciile vor fi oferite în condiţii de protecţie şi nu va exista riscul îmbolnăvirilor”.

“Reprezentanţii HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică şi au oferit sprijinul şi expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare”, mai menţionează Guvernul.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Restaurantele ar urma să se deschidă cel mai târziu pe 9 iulie. Reguli noi pentru terase

  1. Intradevar acum este exact momentul cel mai oportun sa deschidem restaurantele momentul ideal de la vreo 400 si ceva de cazuri pe zi poate reusim cu aceasta ocazie sa ajungem macar la vreo 700 , nu vad care este problema cu angajatii acolo unde sint contracte de munca se plateste somaj tehnic .

Lasă un răspuns