Restaurantele ar putea funcționa după coeficientul de infectare cu coronavirus, în același regim ca școlile

restaurant inchis 1

Cu restaurantele închise și fără evenimente, industria ospitalității riscă să ajungă în faliment. Sunt estimările reprezentanților din domeniu, care spun că pierderile de până acum sunt uriașe, iar fără sprijin de la guvern nu vor putea supraviețui. Vineri s-au întâlnit cu premierul și cu alți membri ai guvernului, pentru a analiza toate variantele. Printre acestea se numără și posibilitatea ca restaurantele să funcționeze în același regim ca școlile.

CITEȘTE ȘI: Voluntarii Acasă în Banat vor renova două mori de apă din Caraș-Severin

În contextul noilor restricții sanitare determinate de numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2, reprezentanții din industria ospitalității au propus guvernului un nou plan de funcționare, care să țină cont de coeficientul de infectare, ca și în cazul școlilor.

Astfel, între 0 și 1,5 la mie să poată funcționa fără niciun fel de restricții, între 1,5 și 3 la mie să poată funcționa cu restricțiile care au fost valabile până acum câteva zile și peste 3 la mie să se supună reglementărilor, la fel ca toate celelalte industrii, fără a fi incriminată industria restaurantelor.

În plus, ar fi nevoie și de un ajutor de stat pentru lunile cu pierderi din timpul pandemiei.

Din cauza numărului mare de infectări, în tot mai multe localități, autoritățile au decis închiderea restaurantelor și a cafenelelor în interior.

Și turismul a fost doborât de pandemia de coronavirus, iar reprezentații din domeniu spun că agențiile nu și-au revenit.

Oficialii susțin că toate propunerile reprezentanților HORECA sunt în analiză. Între timp, se lucrează și la măsurile de ajutor promise.

La începutul săptămânii viitoare, reprezentanții HORECA vor primi răspunsul guvernului la propunerile lor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns