Reorganizare! Schimbări importante în rețeaua educațională lugojeană, de anul viitor

scoala 14

Consiliul Local Lugoj a emis luna trecută hotărârea privind aprobarea proiectului rețelei școlare preuniversitare particulare și de stat, pentru anul școlar 2021-2022. Față de anii anteriori, sunt prevăzute câteva schimbări importante.

În structura actuală a rețelei școlare din municipiul Lugoj, cele trei unități de învățământ preșcolar cu personalitate juridică nu cuprind toate grădinițele, motiv pentru care administrația locală a considerat necesar ca toate unitățile de în­vă­ță­mânt preșcolar să fie arondate a­cestor centre, pentru a asigura un management eficient pe nivel de școlarizare.

Astfel, începând cu anul școlar 2021-2022 Grădinița cu Program Normal Nr. 1, care în prezent este structură a Școlii Gimnaziale Nr. 3, va fi arondată la u­ni­tatea cu personalitate juridică Gră­dinița cu Program Prelungit Nr. 5.

La fel, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6, care la momentul actual este structură a Școlii Gimnaziale ”Eftimie Murgu”.

Urmează să fie arondată la unitatea cu personalitate juridică Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2.

O altă mo­dificare importantă prevede fuziunea prin absorbție a Grădiniței cu Program Normal Nr. 11 de către Grădinița cu Program Normal Nr. 2.

În prezent, Grădinița cu Pro­­gram Normal Nr. 11 are o sin­gu­ră grupă de preșcolari și func­țio­nează într-un imobil cu proprietar privat ce percepe o chirie lu­nară de 2738,48 lei.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 4, în subordinea în care se află cele două u­ni­tăți, a propus transferul, men­țio­­nând că în incinta Grădiniței cu Program Normal Nr. 2 există spa­țiu suficient necesar desfășurării activității pentru învățământul preșcolar.

Noutăți și la școlile gimnaziale

Prin arondarea Grădiniței cu Program Normal Nr. 1 la unitatea de în­vă­țământ preșcolar cu personali­ta­te juridică Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5, Școala Gimnazială Nr. 3 nu mai îndeplinește condițiile prevăzute de art. 19 din Legea nr.1/2011 pentru a fi unitate de învățământ cu personalitate juri­dică, astfel încât în anul școlar 2021-2022 urmează arondarea ei la Școala Gimnazială Nr. 4, unitate poziționată chiar în apropiere de aceasta.

În ceea ce privește celelalte unități de învățământ preuniversitar din Lugoj și Măguri nu sunt prevăzute modificări.

Referatul cu privire la proiectul pentru rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar din Lugoj a fost inițiat de primarul Lugojului, Claudiu Buciu, iar mo­dul de organizare propus pentru viitorul an școlar vizează o simplificare a structurii școlare, pentru o mai bună gestionare a școlilor și grădinițelor din municipiu.

 

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns