Relaxare pentru transportul în comun din Timişoara. Fluxurile de călători vor fi organizate după noi reguli

statie tramvai 2

Conform unei decizii de astăzi a Comitetului local pentru situații de urgență al municipiului Timișoara, se sistează restricțiile asupra programului mijloacelor de transport public ale Societății de Transport Public Timișoara. Având în vedere cea mai recentă ordonanță militară, activitatea mijloacelor de transport în comun nu mai este suspendată în intervalele orare 8-11 sau 9-11, acestea urmând să circule şi după ora 22,30. De asemenea, circulaţia tramvaielor de pe linia 6 a fost reluată.

STPT va organiza fluxurile de călători -urcarea  şi coborârea şi va face afişări/ semnalizări corespunzătoare, astfel încât să se evite la maximum intersectatea/ apropierea pasagerilor unii cu/ de alţii. STPT va continua spălarea şi dezinfectarea susţinută, inclusiv cu ajutorul roboților cu ultraviolete, a tuturor mijloacelor de transport public, precum şi spălarea şi dezinfectarea staţiilor şi vecinătăţilor imediate. STPT va asigura prezenţa şi funcţionalitatea în toate mijloacele sale de transport a dispozitivelor de dezinfecție a mâinilor.

De asemenea, STPT va instrui şoferii/ vatmanii asupra sarcinilor specifice pe care trebuie să le aibă începând de acum: a)intervenţia politicoasă, ori de câte ori este nevoie, pentru respectarea regulilor de urcare/ coborâre instituite, respectiv a distanţelor dintre pasageri; b)verificarea periodică a functionalităţii dispozitivelor de dezinfecţie a mâinilor şi, când este cazul, sesizarea echipelor de intervenţie; c)monitorizarea stării de curăţenie în mijlocul de transport condus şi în staţii şi, când este cazul, sesizarea echipelor de intervenţie; d)monitorizarea gradului de încărcare a mijlocului de transport condus şi, când este cazul, interzicerea urcării de noi pasageri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Relaxare pentru transportul în comun din Timişoara. Fluxurile de călători vor fi organizate după noi reguli

  1. Tramvaie care vor circula normal pe sine ,la intervale de cca.30 min,iar potentiali calatori,echidistantati social,in sir indian,pe langa ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *