Reguli noi în relația Consiliului Judeţean Timiş cu constructorii

În cadrul unei scurte întâlniri cu constructorii aflați în relații contractuale cu Consiliul Județean Timiș, președintele instituției, Sorin Grindeanu, le-a comunicat acestora câteva reguli noi de colaborare.

În primul rând, Direcția de drumuri a CJT, care are, la ora actuală, personalitate juridică proprie, va fi desființată prin noua organigramă, urmând să fie înglobată în consiliul județean, într-o viitoare direcție tehnică. Direcția de drumuri a primit personalitate juridică la începutul anilor 2000, dar de atunci nici măcar regulamentul de organizare și funcționare nu a fost modificat, astfel că nu mai corespunde condițiilor actuale.

În al doilea rând, Grindeanu nu va semna nici un fel de acte adiționale pentru lucrări, fie că este vorba despre măriri de sume, fie că se solicită prelungirea termenelor de executare. De asemenea, se lucrează la un nou contract-cadru, care va fi supus aprobării consilierilor județeni și care nu se referă doar la drumuri, ci la tot ceea ce înseamnă investiții din banii județului. În acest moment, contractele sunt încheiate în moduri diferite la direcția de drumuri și la investiții.

„Termenele de penalități și daune vor fi cu totul altele față de ceea ce este acum. Din punctul meu de vedere – și nu vreau să par un căpcăun – e destul de soft partea asta de penalități”, a spus președintele CJT.

Nu în ultimul rând, constructorii trebuie să se aștepte la vizite pe șantiere din partea lui Sorin Grindeanu, care dorește să vadă cu ochii lui cum se desfășoară lucrările. Noul șef al CJT ar dori să elimine de la licitații firmele care au un istoric prost în relația cu instituția, dar nu este convins că legislația îi va permite acest lucru. El a promis însă că va face publice numele societăților care nu au respectat contractele încheiate și problemele pe care le-au creat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.