Reguli noi pentru trotinetele electrice: Uniunea Europeană ne obligă să avem asigurare

Reguli noi pentru trotinetele electrice: Uniunea Europeană ne obligă să avem asigurare

Circuli cu trotineta, plăteşti RCA de anul viitor! Mijlocul de transport atât de popular în marile oraşe va fi reglementat exact ca maşina sau motocicleta. Ne obligă Uniunea Europeană, după ce accidentele în care au fost implicate trotinete s-au înmulţit, conform observatornews.ro.

Soluţia ideală de strecurat în trafic, trotinetele electrice sunt în acelaşi timp o problemă reală pentru şoferi. Circulă prin locuri nepermise, sunt de multe ori neatenți si pot sa ajungă și ei să pună în pericol pe alţii.

Sute de accidente în care au fost implicate trotinete au avut loc în ultimii ani, unele dintre ele cu pierderi de vieţi. De aici până la obligarea proprietarilor de a încheia o poliţă RCA a mai rămas un pas. Ne-o cere Uniunea Europeană, iar directiva va deveni lege pentru România din 2023.

Asigurarea va funcţiona la fel ca poliţa RCA încheiată în cazul unei maşini. Va despăgubi orice daună pe care cineva o produce altei persoane, materială sau corporală.

Mădălin Roşu, Biroul Asigurătorilor de Autove­hi­cule din România (BAAR): Pot ajunge nişte despăgubiri la câteva sute de mii sau chiar spre milionul de euro. De asta este necesară o astfel de protecţie.

CITEȘTE ȘI: Vine primăvara? Cum arată prognoza ANM pentru a doua jumătate a lunii februarie

Alex Prunean, reporter Observator: O trotineta electrică normală poate circula cu până la 35 km/h, dar sunt şi modele care pot atinge viteze de până la 50-60, deci în caz de accident, daunele pot fi extrem de mari. În prezent, singura modalitate pentru un păgubit care vrea să îşi recupereze pagubele este să se adreseze instanţelor de judecată.

Posesorii de trotinete pot încheia şi în prezent o asigurare de răspundere civilă auto. Cei mai mulţi însă nu o fac.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns