Reguli în transportul public din Timișoara pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus

transport public

Respectarea regulilor de urcare şi coborâre în şi din mijloacele de transport în comun este deosebit de importantă, în actualul context, pentru a reduce şansele de îmbolnăvire cu infecţia COVID19, anunță reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea școlilor. Ce alte măsuri vor fi luate

În aceste condiţii, călătorii sunt rugaţi să respecte următoarele reguli: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uşi, urcarea se va efectua pe uşile 1 şi 3, iar coborârea, pe uşile 2 şi 4; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uşi, urcarea se va efectua pe uşa 2 (cea din mijloc), iar coborârea, pe uşile 1 şi 3; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uşi, urcarea se va efectua pe uşa 1, iar coborârea, pe uşa 2.

În mijloacele de transport în comun este indicat ca toţi călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare mijloc de transport în comun fiind prevăzut cu un dozator cu lichid dezinfectant. De asemenea, călătorii STPT au obligaţia să poarte în mod regulamentar mască de protecţie sanitară, care să acopere gura şi nasul. Călătorii care nu au astfel de măşti pot apela la eşarfă sau fular. La fel de importantă rămâne însă şi distanţarea fizică dintre călători, care va trebui să fie de cel puţin 1,5 metri


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns