Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea școlilor. Ce alte măsuri vor fi luate

clasa

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat principalele măsuri de relaxare care vor fi luate din 15 mai. Unele dintre ele vizează deschiderea obiectivelor comerciale, saloanelor si frizeriilor și saloanelor de îngrijire personală. Tot de pe 15 mai, vom putea sa ne deplasam în interiorul localității fără declarație pe propria răspundere. Pe lângă relaxări, vom avea și noi restricții impuse odată cu starea de alertă.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în judeţul Timiş: un autoturism a intrat direct într-un tir. Foto

Cât despre deschiderea școlilor, este luată în calcul data de 15 septembrie, însă va depinde de cum va evolua situația epidemiologică până atunci. „Daca la data de 15 septembrie, cand incep scolile, nu va exista risc de imbolnavire vom incepe scoala normal”, a spus Orban.

Din 15 mai vom putea în interiorul localității fără declarație, iar localitatea poate fi părăsită în anumite condiții.

„Deplasarea in afara localitatii va fi permisa pentru anumite categorii de motive pe care le consideram intemeiate, deplasari de serviciu, deplasari la rude, deplasari la activitati agricole”, a spus premierul.

Ludovic Orban a mai spus că din industria de hoteluri, restaurante și cafenele, doar hotelurile nu vor avea o restricție de funcționare după 15 mai.

„Vor fi deschise hotelurile, deci hotelurile nu vor fi sub restrictie dupa 15 mai”, a spus Orban.

Guvernul Orban a anunțat că pentru companiile de restaurante, cafenele, săli de spectacole, transportul internațional de călători și celelalte firmele care nu își vor relua activitatea din 15 mai, Guvernul va plăti în continuare șomajul tehnic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea școlilor. Ce alte măsuri vor fi luate

Lasă un răspuns