Refugiaţii au creat panică în Timişoara

Pe strada Martir Dan Carpân din Timişoara, chiar lângă baza sportivă „Textila” (Calea Aradului), au fost ridicate două corpuri de clădiri de tip container.

Mai exact, e vorba de locuinţe ieftine, realizate rapid şi cu costuri minime. Execuţia a fost finalizată, clădirile sunt deja conectate la reţelele de utilităţi, urmând a fi populate cu locatari.

În toată perioada derulării lucrărilor, după cum spun vecinii din zonă, nu a existat nici o placă referitoare la beneficiarul imobilelor şi la destinaţia acestora.

Acest fapt a provocat o mare agitaţie în rândul timişorenilor din Calea Aradului, răspândindu-se zvonul că aceste containere sunt pentru a caza refugiaţi.

Chiar şi câţiva muncitori care realizau ultimele finisaje spuneau că şi ei ar fi auzit că urmează să fie aduşi emigranţi, lucru ce a agitat şi mai mult spiritele în zonă.

Încet-încet, teama a început să pună stăpânire pe tot mai mulţi localnici, speriaţi de tragediile provocate de refugiaţi în alte ţări europene. Iată, însă, că lucrurile nu stau deloc aşa.

Prefectul Mircea Băcală a dat asigurări că nu e vorba nicidecum de locuinţe pentru refugiaţi.

Pur şi simplu, aceste construcţii aparţin unui investitor privat, care doreşte ori să le vândă, ori să le închirieze propriilor angajaţi, pentru a le oferi anumite facilităţi.

Problema acestui „dezvoltator imobiliar” este că a generat o criză de comunicare care a produs mari temeri în zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns