Rectorul Octavian Crețu: Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara susține dezvoltarea rețelei de spitale universitare în România

Rectorul Octavian Crețu: Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara susține dezvoltarea rețelei de spitale universitare în România

Rectorul Octavian Crețu: Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara susține dezvoltarea rețelei de spitale universitare în România.

Universitățile de Medicină și Farmacie au achiesat ideii de creare a unei rețele naționale de spitale universitare, solicitând să le fie transferate cele 15 spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara susține, la rândul său, dezvoltarea unei rețele naționale de spitale universitare, care pot contribui la îmbunătățirea sistemului public de sănătate din România, aducând beneficii importante atât pentru pacienți, cât și pentru medicii rezidenți și studenți.

”Spitalele universitare reprezintă unități medicale asociate universităților de Medicină și au un rol important în furnizarea de servicii medicale de calitate, formarea resursei umane din sănătate și promovarea inovației și a cercetării în domeniul medical”, au transmis reprezentanții UMF din Timișoara.

”Spitalele universitare au un impact semnificativ în creșterea accesului la servicii medicale de calitate, precum și în pregătirea și formarea resursei umane din sănătatea românească.

Dezvoltarea spitalelor universitare este esențială pentru a asigura accesul la îngrijire medicală de înaltă calitate. Aceste spitale oferă servicii medicale specializate, oportunități de cercetare medicală avansată, precum și o platformă importantă pentru pregătirea și formarea viitorilor medici și asistenți medicali. În cadrul spitalelor universitare, care beneficiază de tehnologie modernă în medicină, atât studenții, cât și medicii rezidenți au oportunitatea să se pregătească și să își dezvolte competențele medicale prin practică și formare clinică.

În plus, spitalele universitare joacă un rol important în cercetarea medicală, fiind un loc ideal pentru realizarea de studii clinice și pentru testarea de noi tratamente și terapii.

Aceste cercetări sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității îngrijirii medicale și dezvoltarea în ansamblu a inovației în sănătate”, a precizat prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *