Rectorul Marilen Pirtea, „traseist” sau „virgin” politic?

pirtea pnl

Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, va fi cap de listă al PNL Timiş pentru Camera Deputaţilor. Inevitabila expunere mediatică l-a determinat să organizeze o conferinţă de presă, în care să clarifice anumite aspecte care s-ar putea transforma în vulnerabilităţi electorale.

Este vorba de două momente din trecutul lui Pirtea, unul în 2008, altul în 2014, care pot fi privite ca înregimentări politice, dar pe care rectorul le interpretează în alt mod.

Concret, primul dintre ele vizează desemnarea sa drept preşedinte al Comisiei de învăţământ din PDL Timiş. Marilen Pirtea spune însă că nu a avut adeziune la PDL, chiar dacă a îndeplinit calitatea menţionată. Mai mult, deşi statutul PDL prevedea ca o astfel de funcţie să-i fie încredinţată unui membru de partid, Marilen Pirtea spune că a fost o înţelegere tacită între el şi Constantin Ostaficiuc în această direcţie.

Al doilea moment se referă la o posibilă candidatură a lui Pirtea din partea PSD la alegerile parţiale pentru Colegiul III Timişoara din 2014. La vremea respectivă, s-a vorbit că rectorul ar fi încercat să forţeze mâna celor de la PSD, în sensul modificării legislaţiei, astfel încât să poată candida, dar să nu îşi piardă nici postura de la universitate.

Acum, Marilen Pirtea admite că au existat discuţii în acest sens, purtate cu conducerea centrală a partidului, în care i s-a făcut oferta de a candida din partea PSD. Însă, rectorul UVT spune că a declinat oferta şi că, urmare a acestui fapt, Guvernul PSD nu a mai susţinut investiţiile din Universitatea de Vest.

Un lucru foarte important: Pirtea susţine că negocierile cu PSD s-au purtat direct la Bucureşti, fără nici o intermediere locală şi că nimeni nu poate contrazice acest aspect. Ei bine, iată că PSD Timiş are o cu totul altă părere.

Printr-un comunicat remis imediat după conferinţa de presă a rectorului UVT, social-democraţii timişeni susţin că, în 2014, rectorul Marilen Pirtea a îmbrăţişat imediat ideea de a fi parlamentar PSD.

„Domnul Pirtea a negociat candidatura în cadrul unei discuţii la care a participat şi premierul României de la acea veme, domnul Victor Ponta. Poate mai important decât acest aspect este cel legat de una dintre condiţiile puse de Marilen Pirtea pentru a candida: a solicitat, nici mai mult nici mai puţin, ca legea să fie schimbată special pentru ca dânsul să poată ocupa concomitent funcţiile de rector al UVT şi deputat PSD. Exact cum spune dânsul, politică educaţuională! O altă informaţie oferită presei de către candidatul PNL la Camera Deputaţilor este că negocierea candidaturii s-a făcut direct cu conducerea centrală a PSD de la acea vreme, mai exact cu domnul Victor Ponta. Fals, pentru că primele discuţii au avut loc la Timişoara, iar la discuţiile de la Bucureşti (au fost mai multe, nu doar una) au participat şi reprezentanţi ai PSD Timiş. Pentru acurateţea informaţiilor, dacă este nevoie, se pot aduce şi probe care să confirme aceste întâlniri”, se arată în comunicatul PSD Timiş.

Aşadar, avem un politician, Marilen Pirtea, care a ales o temă foarte riscantă de campanie electorală. Ar fi vorba de omul nou, neiniţiat politic, care nu a avut de-a face până acum cu nici un partid şi care încearcă să se plieze, din mers, pe ceea ce se pare că ar dori un segment al societăţii. E simplu: asta vrea populaţia, asta îi oferim. Dar dacă se demonstrează că nu e aşa?

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Rectorul Marilen Pirtea, „traseist” sau „virgin” politic?

  1. Pirtea a negociat si cu Sorin Grindeanu si cu Victor Ponta dar nimeni nu a fost de-acord cu propunerea sa. Deasupra lui Pirtea sta un mare nor cu minciuni…ba nu stiu ce grade de rudenie cu blaga, ba pierderi de memorie ca el nu mai știe de cand e membru de partid al pdl ului…susținea cu tarie ca si.a semnat adeziunea in 2008, dar au pierdut.o cei de la partid si ca semneaza alta ( asta a declarat săptămânile astea ). Toata lumea știe ca trebuie sa fii membru cel putin de 6 luni pt a putea candida. Parerea mea este ca el trebuie sa ramana la universitate.

  2. Marilen……………Cum este posibil sa se numeasca un barbat asa ? Ce dracu este in capul profilor de la UVT ? Chiar asa niciunul din ei cu nume de barbat sau de femei (de drept) nu a putut sa fie rector ? Trebuia sa numeasca un barbat (oare ?) cu prenume de femeie ?

Lasă un răspuns