Record la Zilele Dovleacului de la Kikinda. Cea mai mare ludaie, 716,5 kg! Sute de timișeni și cărășeni, la festival

Program prelungit la PTF Lunga, pentru ”Zilele dovleacului” de la Kikinda

Sute de timișeni și cărășeni participă, în acest sfârșit de săptămână, la Zilele Dovleacului de la Kikinda, sărbătoare care se organizează în fiecare toamnă și care anul acesta a ajuns la cea de a 37-a ediție.

De joi și până duminică (15 – 18 septembrie), mii de oameni s-au perindat prin zona destinată evenimentelor. Centrul orașului este plin de tarabe cu de-ale gurii, dar și cu ornamente sau suveniruri.

Se găsesc pe săturate plăcinte cu ludaie, dovleci copți, proaspăt scoși din cuptor, semințe de dovleac prăjite si aromate, dar și ceaune cu bunătăți, viței la proțap și multe altele.

CITEȘTE ȘI: Prețul apei potabile poate crește semnificativ, avertizează directorul Aquatim

Anul acesta a fost foarte bun pentru cultivatorii de dovleci, fiind asigurate condiții pentru stabilirea unui nou record. Tibor Kokay a câștigat concursul celui mai mare dovleac – 716,5 kg.

Kikinda are o populaţie de aproape 40.000 de locuitori și se află în nord-estul Serbiei, făcând parte din provincia Voivodina. Se află la “o aruncătură de băţ” de graniţa cu România, de la Timişoara la Kikinda fiind doar 70 de kilometri.

În fiecare an, în jur de 20.000 de români vin să se distreze la această mare sărbătoare, de fiecare dată fiind încântați si mulţumiţi de ceea ce văd, plecând de la Kikinda cu impresii foarte puternice.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *