Record de intervenții ale salvamontiştilor în ultimele 24 de ore. 125 de operațiuni pentru salvarea unor turişti de pe munte

Salvamont: peste o sută de persoane, salvate de pe munte, în ultimele 24 de ore. S-a intervenit și în Banat

Salvamontiştii au avut 125 de intervenţii în ultimele 24 de ore, cele mai multe de la începutul anului, transmite agenția conform g4media.ro. Salvatorii montani anunţă că a fost o nouă ”zi de foc”.

CITEȘTE ȘI: Rafila: Nu mai văd urgența certificatului verde. Sper ca valul 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr foarte mare de evenimente montane, cel mai mare , înregistrat zilnic, în acest început de an. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a transmis, duminică, Salvamont România.

Cele mai multe intervenţii, respectiv 15, le-au avut salvamontiştii din Braşov.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital si o persoana predata la IML. S-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană”, mai arată Salvamont România.

Peste 500 de salvamontiştii din întreaga ţară s-au aflat la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, pe traseele turistice şi în cabinetele medicale ale bazelor şi posturilor Salvamont.

”Ţinând cont de afluxul mare de turişti la munte din aceasta perioada echipele Salvamont, singurele structuri abilitate legal sa desfăşoare activităţi de salvare a persoanelor accidentate in munti, îşi vor dimensiona corespunzător personalul operativ astfel încât sa intervină cu promptitudine la toate solicitările. Salvamont România, prietenii dumneavoastră în haine roşii, culoarea salvatorilor de vieţi, vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane”, au mai transmis salvatorii montani.

(Foto: Facebook / Salvamont)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *